tóth gabi
Ugye milyen jó lenne estére ez az illatos, kívül ropogós, belül omlós csirkecomb? Akkor hajrá! Már most tehetsz érte! A jó vacsora titka az ügyes szervezés!
Legjobb, ha már napközben kitalálod, mi legyen otthon a vacsora! Mert ha fejben már eldőlt a menü, sokkal gyorsabban, akár 10 perc alatt végzel a bevásárlással, a konyhában pedig célirányosan készítheted is az ételt. Hihetetlen sok időt spórolhatsz azzal, ha hatékony vagy! Pláne így, hogy pucolnod sem kell! Mire mindenki megérkezik, kipakol és enni szeretne, addigra éppen végzel a vacsorával. Még egy jótanács:
további 10 percet nyerhetsz, ha emelsz a sütési hűfokon!
Persze ebben az esetben figyelj, nehogy túlpiruljon a vacsi!
Hozzávalók:
Így készítsd:
A megtisztított combokat fektesd tűzálló tálba, dörgöld be sóval, mehet rá bors, oregano és 2 gerezd zúzott fokhagyma. A többi fokhagymát illetve az egyik citromot negyedekre vágva tedd a combok mellé. Locsold meg olívaolajjal és a fehérborral, takard be alufóliával és tedd a tepsit 170 fokra előmelegített sütőbe. 40 perc múlva vedd le a fóliát és süsd pirosra-ropogósra a húst.
A burgonyát héjában főzd elő. Hámozni nem fontos, vágd hasábokra, tedd tepsibe, fűszerezd meg, locsolj rá kevés olajat, fóliázd le, mehet a sütőbe! Legjobb, ha a csikével együtt készíted! Ha kímélő fogásban gondolkodsz, krumpli helyett csicsókát tegyél a tepsibe!
Vágj össze tetszőlegesen választott salátaleveleket, keverj hozzá rukkolát és lilahagymát. Házi készítésű öntettel (olíva, citom, mustár, méz, só, bors) kínáld.
Szintén gyorsan készíthetsz vacsorát csirkemellből is, akár kevés sóval és fűszerrel roston megpirítva, még jobb, ha sajtot, például fetát csavarsz bele! A csirkehús tényleg az az alapanyag, amiből néhány egyszerű trükkel finomabbnál finomabb, ráadásul egyszerű és gyors vacsorákat hozhatsz ki.