HARCÉL

Brüsszel nem áll le a migránsimporttal

Úgy tûnik, hogy Brüsszel mostani bevándorláspárti vezetése nem áll le, még áterőltetné a migránsok elosztását - hangsúlyozta Nacsa Lőrinc keddi sajtótájékoztatóján.
  • Szerző: ripost

A KDNP frakciószóvivője hozzátette, erre utal Dimitrisz Avramopulosz brüsszeli migrációs biztos friss nyilatkozata. Szerinte addig is, amíg nem sikerül átfogó megállapodást kötni a migrációs szabályokról, egy előzetes megállapodást kellene kötni a migránsok elosztásáról.

Felháborító ez a nyilatkozat, mert ez a mostani brüsszeli bizottság már ne javasoljon semmit! A Juncker-féle bizottságnak már lejárt a szavatossága, az európai kormányfők javaslatára az Európai Parlament jövő héten meg is szavazhatja az új brüsszeli bizottsági elnököt és megkezdődhet az új bizottság felállítása.

Nacsa Lőrinc elmondta,

ez a nyilatkozat erős figyelmeztetés mindannyiunknak, hogy a bevándorláspárti erők a jövőben sem fognak leállni.

Továbbra is erőltetik a migránsok kötelező elosztását. Továbbra is rá akarják kényszeríteni a saját akaratukat a tagállamokra. Akár trükkökkel, akár ideiglenesnek mondott megállapodásokkal.

A harc tehát folytatódik – szögezte le Nacsa Lőrinc, hozzátéve, a bevándorláspárti erőkkel és tervekkel ezután is meg kell küzdenünk.  A Fidesz-KDNP itthon és az Európai Parlamentben is mindent meg fog tenni azért, hogy a bevándorlást megállítsuk.

Kezdeményezni fogjuk a migránskártya program leállítását és a migránsvízum tervének visszavonását

- sorolta a kormánypárti politikus.

Nacsa Lőrinc kitért arra, hogy megelőlegezett bizalommal vagyunk az új uniós vezetők, különösen az Európai Bizottság új vezetése iránt. Hozzátette, bízunk benne, hogy az eddiginél egy jóval józanabb és Európa biztonságát, jövőjét szem előtt tartó vezetéssel dolgozhatunk együtt a bevándorlás megállításért.

 

És ezeket olvastad már?