FAZÉK

Boros Vali fil­lé­res trükkje: Is­teni fi­nom­ság al­má­ból, imádni fogod

A leg­ügye­sebb és leg­kre­a­tí­vabb há­zi­asszony megint remek öt­let­tel állt elő. De Va­lika már csak ilyen, nem tud le­állni, esz­mé­let­len sokat ta­nul­ha­tunk tőle. Lás­suk, mit csi­nált az al­má­ból!

Réges-régen nagyanyáink számára természetes volt, hogy nem mehet pocsékba a drága gyümölcs, manapság sokan kidobják a már kevésbé kívánatos almát, hogy vegyenek helyette másikat.

Fotó: Markovics Gábor
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Valika viszont mindent ment, ami menthető, így soha sem áll le a befőzéssel! A finom szabolcsi almából almapürét készít, amit remekül fel lehet használni télen húsok mellé vagy akár egy finom sütemény alapanyagaként.

Almapüré

Hozzávalók:

  • 2-3 kg alma
  • 2 rúd vanília vagy 2 csomag vaníliás cukor
  • 1-2 egész fahéj
  • 4-5 szegfűszeg
  • cukor ízlés szerint

Így készítsd el:

1. Hámozd meg az almákat, majd vágd négybe őket és vágd ki a magházukat.

2. Tedd egy lábosba, adj hozzá 2 rúd vaníliát. Ha nincs, 2 zacskó vaníliás cukrot és főzd puhára az egészet.

Eközben a címlapon

3. Ha kész, vedd ki a fűszereket, pépesítsd botmixerrel az almát, majd a szószt töltsd steril üvegekbe.

4. A lezárt üvegeket állítsd egy lábasba, és 90 fokos vízben dunsztold még 30 percig.

5. Majd következik a száraz dunszt és másnap, kihűlés után mehet is a polcra.

Készítsd el, nem bánod meg! Csak előkapod a finom almaszószt, és már kanalazhatod is!