KÜLFÖLD

A rend­őrök szeme is el­ke­re­ke­dett attól, ami egy ga­rázs­ból elő­ke­rült

A rend­őr­ség ko­ráb­ban az em­be­rek­hez for­dult se­gít­sé­gért, de ami­kor fü­lest kap­tak, azt hit­ték, csak szó­ra­koz­nak velük.
  • Szerző: Ripost
Illusztráció.
Illusztráció.

Egy garázsban találták meg azt a több mint kétmillió eurót (650 millió forint) érő oldtimer Ferrarit, amelyet a próbaúton lopott el a magát vevőnek kiadó tolvaj a németországi Düsseldorfban.A rendőrség a lakossághoz fordult segítségért, mire jelentkezett is egy tanú, aki látta, hogy a vagyont érő autóval egy garázsba hajtanak be. A ritka, 1985-ös évjáratú, 400 lóerős piros Ferrari 288 GTO-t Észak-Rajna-Vesztfália Grevenbroich településén foglalták le - írja az MTI. Most azt kutatják, kinek volt bejárása a garázsba, hogy a tolvaj nyomára jussanak.

A tettes egy hirdetésre jelentkezett és megbeszélt időpontra érkezett a régi autókkal foglalkozó kereskedőhöz hétfőn. Az eladó elvitte az érdeklődőt egy próbaútra, közben helyet cseréltek, de amint a magát vevőnek mondó tolvaj a volán mögé ült, rátaposott a gázra, az út szélén hagyva a kereskedőt.

EZT OLVASTAD MÁR?

Az autótolvaj elkövetett egy hibát: a találkozón hagyta magát lefényképezni az autóval. A Ferrari első tulajdonosa állítólag Eddie Irvine egykori Forma-1-es pilóta volt.