tóth gabi
Hiába egészséges a zeller, ha olyan ronda, hogy kevesen kapnak hozzá kedvet. Legjobb, ha belecsempészed az ételekbe, senki nem veszi észre! És minden finomabb lesz!
A legintenzívebb ízeket, illatokat a zeller adja a leveseknek, de a megfőtt gumót csak kevesen eszik meg. Sok családban ki is veszik tálalás előtt a szinte pépesre főtt zellermaradványokat a levesből, ne rondítsa az összképet a szépen megterített asztalnál.
Pedig nagy hiba kidobni a főtt zellert a benne rejlő értékes tápanyagokkal együtt! Jobb ötletünk van!
Sűrítsd be a zellerdarabokkal a levest! Így nem kell lisztes rántást vagy habarást készítened, sokkal egészségesebb lesz az ebéd! Nincs más dolgod, mint összeturmixolni a levesből kiemelt zellerdarabokat egy kevés lével, majd az így kapott pépet keverd vissza a levesbe. A legjobb az egészben: így megúszhatod, hogy fölösleges szénhidrátok kerüljenek az ételedbe! Krémlevesek sűrítésekor is használhatod!Ez a fokhagymakrémleves még az influenzát is elűzi!
1. Bableveshez tökéletes, senki nem mondja meg, hogy zellert csempésztél bele!
2. Frankfurti leveshez is bevetheted a praktikát!
3. A minestrone is sokkal finomabb zelleres sűrítéssel!
4. Jó ötlet zöldborsós raguleveshez is.
5. A tárkonyos levesek ízét még ki is emeli.
6. De egy egyszerű kolbászos krumplileves ízén is nagyot dob.