FAZÉK

A nagy zel­ler­trükk! Így csem­pészd a le­vesbe!

Hiába egész­sé­ges a zel­ler, ha olyan ronda, hogy ke­ve­sen kap­nak hozzá ked­vet. Leg­jobb, ha be­le­csem­pé­szed az éte­lekbe, senki nem veszi észre! És min­den fi­no­mabb lesz!
EZEKET OLVASTAD MÁR?
A savanykás ízvilágot még izgalmasabbá teszi (Fotó: Markovics Gábor)
A savanykás ízvilágot még izgalmasabbá teszi (Fotó: Markovics Gábor)

A legintenzívebb ízeket, illatokat a zeller adja a leveseknek, de a megfőtt gumót csak kevesen eszik meg. Sok családban ki is veszik tálalás előtt a szinte pépesre főtt zellermaradványokat a levesből, ne rondítsa az összképet a szépen megterített asztalnál.

Pedig nagy hiba kidobni a főtt zellert a benne rejlő értékes tápanyagokkal együtt! Jobb ötletünk van!

Sűrítsd be a zellerdarabokkal a levest!Így nem kell lisztes rántást vagy habarást készítened, sokkal egészségesebb lesz az ebéd!Nincs más dolgod, mint összeturmixolni a levesből kiemelt zellerdarabokat egy kevés lével, majd az így kapott pépet keverd vissza a levesbe. A legjobb az egészben: így megúszhatod, hogy fölösleges szénhidrátok kerüljenek az ételedbe! Krémlevesek sűrítésekor is használhatod!Ez a fokhagymakrémleves még az influenzát is elűzi!

1. Bableveshez tökéletes, senki nem mondja meg, hogy zellert csempésztél bele!

Megadja a testét a bablevesnek! Isteni ízekkel! (Fotó: Markovics Gábor)
Megadja a testét a bablevesnek! Isteni ízekkel! (Fotó: Markovics Gábor)

2. Frankfurti leveshez is bevetheted a praktikát!

Eközben a címlapon
A zeller íze jól harmonizál a kelkáposztával, kellemesen belesimul a Frankfuti levesbe. (Fotó: Markovics Gábor)
A zeller íze jól harmonizál a kelkáposztával, kellemesen belesimul a Frankfuti levesbe. (Fotó: Markovics Gábor)
Fotó: Markovics Gábor

3. A minestrone is sokkal finomabb zelleres sűrítéssel!

Klasszikus minestrone is tartalmasabbnak tűnik, ha rásegítesz a zeller-trükkel! (Fotó: Pinterest)
Klasszikus minestrone is tartalmasabbnak tűnik, ha rásegítesz a zeller-trükkel! (Fotó: Pinterest)

4. Jó ötlet zöldborsós raguleveshez is.

Télen is üde ízt ad a levesnek. (Fotó: Markovics Gábor)
Télen is üde ízt ad a levesnek. (Fotó: Markovics Gábor)
Fotó: Markovics Gábor

5. A tárkonyos levesek ízét még ki is emeli.

Itt nem tudsz hibázni! (Fotó: Pinterest)
Itt nem tudsz hibázni! (Fotó: Pinterest)

6. De egy egyszerű kolbászos krumplileves ízén is nagyot dob.

Lenyűgözően természetes! (Fotó: Markovics Gábor)
Lenyűgözően természetes! (Fotó: Markovics Gábor)
Fotó: Markovics Gábor