Létrehozva: 2024.05.20.

Te felismered a magyar retró slágereket a szövegük alapján? - Kvíz

A Gyöngyhajú lány, Ballag a katona vagy a Várj, bombázó című slágereket szinte minden korosztály ismeri és akár napokig is dúdolja akaratlanul is, annyira fülbemászóak. Mi most egy kvízzel tesszük próbára olvasóinkat, hogy tényleg ismerik-e ezeket a dalokat?

Szerző Oszlányi Gyöngyvér

Mindenkivel előfordult, hogy egy dalt, akkor is, ha nem szeretjük napokig is dúdolunk. A legnagyobb magyar slágerek szövegeit kívülről tudjuk és az első sor után azonnal énekelni kezdjük mi is. A Ripost most összegyűjtötte azokat a fülbemászó dalokat, amelyek ismerősek lehetnek akár minden generációnak. Kvízünkben próbára tesszük olvasóinkat, mennyire ismerik a magyar slágereket.

A Ki Mit Tud döntőjén 1968-ban. Fotó: Wikipédia

LGT, Omega, Neoton, Szűcs Judit, Fenyő és Szikora Robi, Edda, Bikini, Hobo. A nagy generációnak nevezett zenészek, akiktől mindenki legalább egy dalt ismerhet. Szinte nincs olyan nap, hogy valahol ne hallanánk a régi hetvenes évek slágereit, az utcán, a rádióban vagy egy üzletben. Sok olyan dal van, amelyiknek csak az első sorát halljuk és már azonnal tudjuk is folytatni és a dallam órákig nem megy ki a fülünkből és egész nap ezt dúdoljuk. Ez a korszak annyira izgalmas volt a zenében, hogy nehezen lehetne kiválogatni a tíz legjobbat, mert szinte minden zenekar, akik akkor menőnek számítottak ontotta magából a slágereket. A könnyűzenei világ ontotta magából  a tehetséges előadókat és a könnyen fogyasztható slágereket. Még Nagy Feró is a diszkóklubról énekelt, hogy "Gyere kislány gyere, a diszkóklubban szól már a zene!". Mi a legismertebb magyar slágerek közül válogattunk és kíváncsiak vagyunk, vajon a dalszövegek alapján felismerhetők-e ezek a számok, amelyeket, ha meghallunk azonnal énekeljük, akár  mosogatunk, akár autót vezetünk vagy csak sorban állunk egy pénztárnál.

 Töltsd ki kvízünket és megtudhatod mennyire ismerősek neked is ezek a slágerek!

kvíz

Ki énekli ezt a dalt? "Kicsi gyere velem rózsát szedni, amíg el nem megy a nyár."

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek