TÜZELŐÁLLÁS

Elképesztő összegek: súlyos milliárdokért küzdenek a Vidi futballistái

A fehérvári csapat nagyot kaszálhat, ha sokáig talpon marad a Bajnokok Ligájában.
  • Szerző: HBK

Elképesztő összeg ütheti a magyar bajnokcsapat, a MOL Vidi FC markát abban az esetben, ha sikerül kiharcolnia a továbbjutást a bolgár Ludogorec ellen a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

A fehérvári csapat az első selejtezőkörben 280 ezer eurót kapott az Európai Labdarúgó-szövetségtől (UEFA). Ez az összeg nagyjából 91 millió forintnak felel meg, ehhez már hozzácsaptak 380 ezer eurót (123 millió forint), ugyanis ennyi járt azoknak a csapatoknak, amik elérték a második selejtezőkört (a Videoton a luxemburgi Dudelange csapatát verte ki).

Vagyis egyetlen győztes párharc után körülbelül 214 millió forinttal vastagodott a magyar bajnok bankszámlája. Persze ez még csak a jéghegy csúcsa, az igazán nagy pénznyereményeket még nem fizették ki.

Ha a Vidinek sikerül két meccsen legyűrnie a Ludogorecet is, máris kapna 480 ezer eurót (156 millió forint), ennyi jutalom jár azon csapatoknak, amelyek eljutnak a selejtező harmadik kanyarjáig. Ott már hatalmas a tét, a továbbjutóknak ugyanis már csak egyetlen párharcot kell megnyerniük ahhoz, hogy bejussanak a csoportkörbe.

A negyedik selejtezőkörben ezért már a pénzjutalmak is az egekbe szöknek. Akik elveszítik az rájátszást (play-off), azok 5 millió eurós (1,6 milliárd forint) vigaszdíjban részesülnek. A csoportkörbe jutó együttesek pedig 15,25 millió euróval (4,9 milliárd forinttal) gazdagodnak.

 

BAJNOKOK LIGÁJA

Második selejtezőkör, első meccs

Július 25., szerda, 19.00:

Ludogorec (bolgár)–MOL VIDI FC (Tv: Duna World)

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?