OLDALVONAL

Elárulta, ezért imádkozott Istenhez a magyar focista

A 31 éves újoncként beválogatott Könyves Norbert a Nemzetek Ligája-meccs győztes góljával bizonyított a kétkedőknek.
  • Szerző: vav

A vajdasági kisvárosba – a Topolya és az anyaország határa közti Adába – valósi magyar „harcos” története meseszerű, hiszen a nemzeti címeres mezben éppen a szerbek ellen lőtt győztes gólt. Könyves Norbert ezzel messzire jutott attól, amikor fiatalon az akkor még a szerb negyedosztályban szereplő – jelenleg már az élvonalban vitézkedő – topolyai csapatban álmodott magának karriert profi focistaként.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Magyarország felé kacsingattam. Láttam, hogy Kerekesék is ott vannak, követtem a magyar bajnokikat” – utalt Könyves egy korábbi Csakfoci-interjúban a korábbi debreceni csatárra, Kerekes Zsomborra, aki hozzá és a világhírű kézilabdakapushoz, Sterbik Árpádhoz hasonlóan Adáról származik. „Bíztam benne, hogy a sors ide fog hozni. Hívő vagyok, imádkoztam is, hogy idekerüljek.”

Könyves gólja a szerbek ellen:

A magyar élvonalban 2008 óta már a 13. szezonját töltő csatár legfőbb erényei között leginkább a küzdőszellemet említette olasz szövetségi kapitányunk, amikor a sokakat meglepő meghívását indokolta. Könyves már az első bevetésén fényesen igazolta az edző szavait: pontosan ezt megvillantva, vesztes helyzetből gyötörte be a győztes gólt a legendás (és ezúttal ürességtől kongó) belgrádi Marakana-stadionban.

Norbi ezzel kapcsolatban többször elmondta már, hogy ezt az ellenfelek számára kellemetlen játékstílust ifjú korában éppen a szerbekkel folytatott, vérre menő meccseken tanulta el.

„Azért bennem van a balkáni vér, belémivódott ez a harapósság, az óriási győzni akarás. (…) Sok hasznát veszem ennek, amikor fáradt vagyok, a szív viszi előre az embert” – utalt akkor a „sárban, pocsolyákban” megvívott csatákra.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?