POLITIK

Újabb lépést tesz a felsőoktatás nemzetköziesítéséért Magyarország

A kínai Fudan Egyetem kampuszt létesít az országban
  • Szerző: M.M.

Magyarország újabb lépést tesz felsőoktatása nemzetköziesítéséért azzal, hogy a kínai Fudan Egyetem kampuszt létesít az országban – mondta Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára kedden az M1-en.

A „fokozatváltás a felsőoktatásban” stratégia 2014-es bevezetése óta megduplázódott, 37 ezerre nőtt a külföldi hallgatok száma Magyarországon, amely tovább bővül majd a Fudan Egyetem magyarországi kampusza révén – fűzte hozzá.

Az államtitkár arra is rámutatott, hogy más országokhoz képest a kínai egyetemeknek sokkal intenzívebb a kapcsolata a gazdasági szférával, ezért minden olyan tudományos eredmény, amelyet munkájuk során elérnek, sokkal hamarabb termékké válik. A Fudan Egyetem ezen a téren is tudja majd segíteni a magyar felsőoktatást – jegyezte meg...

Bódis József elmondta: a Fudan Egyetem a világ 40. legjobb felsőoktatási intézménye a nemzetközi rangsor, a QS World University Ranking szerint. A nagymúltú, 1905-ben alapított egyetem 4500 oktatója és több mint 30 ezer hallgatója komoly tudományos eredményeket ér el – fűzte hozzá.

Az államtitkár kitért arra is, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem és Fudan Egyetem között már létrejött egy duális képzési program, amely új minőségében tud megjelenni, ha az egyetem kampuszt hoz létre Magyarországon.

A magyarországi kampusz alapításának egyetértési nyilatkozatát Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Hszü Ning-seng, a Fudan Egyetem elnöke írta alá hétfőn Sanghajban.

forrás: MTI/hirado.hu

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?