POLITIK

Szijjártó Péter: Kiemelt feladat a világjárvány gazdasági kezelése

A koronavírus-járvány egészségügyi következményeinek kezelése mellett a gazdasági hatások kezelését nevezte a legfontosabb feladatnak a külgazdasági és külügyminiszter.
  • Szerző: Ripost

A versenyképességi program támogató okiratainak pénteki átadásán Szijjártó Péter hangsúlyozta: a kormány nem először szembesül azzal a helyzettel, hogy a magyar gazdaságot újra kell indítani. A mostani és a tíz évvel ezelőtti helyzet között azonban jelentős különbség, hogy 2010 után egy legyengült, míg most erős hazai gazdaságnak kell úrrá lennie a nehézségeken.

Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás

A miniszter kiemelte, hogy a világjárvány felforgatta a gazdasági folyamatokat, teljesen új világgazdasági verseny indul. A kormány álláspontja szerint a segélyek eladósodottsághoz és kiszolgáltatottsághoz vezetnek, ezért a magyar gazdaságpolitika fókuszában most is a munkahelyek teremtése és a munkahelyeket létrehozó vállalatok támogatása áll.

A tárcavezető elmondta, a versenyképesség-növelő támogatási programra eddig 583 pályázat érkezett be, a jelentkező vállalatok 277 milliárd forint értékben vállaltak beruházást, ezzel 104 ezer munkahelyet védenek meg.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?