Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2020.01.19.

Soros embere a minket folyton támadó EU-biztos

Az Origo összegyűjtötte, hogy csak a 2014 és 2019 közötti időszakban hányszor vett részt hivatalos találkozón Vera Jourová és kabinetje a Soros-féle Open Society Foundations (OSF), vagy más, a milliárdos pénzemberhez köthető NGO képviselőivel.

Vera Jourova, aki EU- biztosként legfőbb karmestere a hazánk ellen folyamatosan zajló un. jogállami eljárásoknak egyértelműen Soros embere.

Az önmagát a jogállam önfeláldozó védelmezőjeként beállító Jourová 2014 és 2019 között az EU jogérvényesülésért, fogyasztópolitikáért és a nemek közötti esélyegyenlőségért felelős biztosa volt. Az Origo gyűjtése szerint csak ebben az időszakban ő és kabinetje legalább 18 hivatalos találkozón vett részt a Soros-féle, bevándorláspárti OSF-fel, vagy más, a milliárdos tőzsdespekulánshoz köthető NGO-val.

Egy Sorossal közös képük alá például ezt írta:

„Megbeszéltük az alapjogok helyzetét Európában George Sorossal. Az Open Society értékei állnak az EU lépéseinek szívében(!).„

Ezek után nem csoda, ha az uniós biztos mindent megtesz azért, hogy Magyarországot az európai közösség „másodrangú polgárává” fokozzák le a 7-es cikkelyt eszközül használva, a magyarok ugyanis már sokadszorra mondtak nemet Sorosék utópiájára: a nyílt társadalomra, a tömeges bevándoroltatásra, a határok lebontására, a nemzeti szuverenitás eltörlésére, valamint a hagyományos családmodell lerombolására.

Jourova újraválasztása után nyomban hitet tett Soros nézetei és véleménye mellett, kijelentette:

Az Európai Bizottság párbeszédre és megelőzésre törekszik Magyarországgal, azonban soha nem fog habozni, hogy minden szükséges lépést megtegyen a jogállamiság magyarországi biztosítása érdekében – tette hozzá. Az uniós bizottság figyelemmel követi a magyarországi fejleményeket, elszánt, és minden eszközt felhasznál ahhoz, hogy az egyes magyar intézkedések által felvetődő kérdéseket alaposan megvizsgálja – mondta Jourová.

Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő válaszában kijelentette: a Magyarország ellen felhozott vádak hamisak. „Magyarországon szabad és független az igazságszolgáltatás, a tudomány és az oktatás világa, a szólásszabadság él és virul, és kifejezetten sokszínű a sajtó” – fogalmazott. Ki kell mondani világosan: Magyarországnak politikai vitája van a balliberális erőkkel. Ez a politikai vita Európa jövőjéről szól, a nemzetállamok önállóságáról, a bevándorlásról és az európai keresztény kultúra védelméről. A baloldal visszaél a jogállamiság fogalmával akkor, amikor egy politikai vitában az eltérő álláspontot képviselőt jogi eljárásokkal akarja büntetni – tette hozzá a képviselő.

Járóka Lívia fideszes EP-képviselő felszólalásában kiemelte, a Magyarországról szóló vita nem valós tényekről, hanem politikai boszorkányüldözésről szól. Vádak hangzanak el, de a tényekre senki nem kíváncsi. Az újabb határozati vita az uniós szerződés betűjével és szellemiségével ellentétes – tette hozzá. Győri Enikő fideszes politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy az Európai Parlament baloldali-liberális kezdeményezésű határozattervezete nem áll meg semmiféle jogi eljárásban, ugyanis több pontban is ellentmond az uniós szerződéseknek.

Gyurcsányék ugyanakkor visszhangozták Jourova nézeteit.

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője úgy fogalmazott, hogy az EP elmarasztaló állásfoglalása ellenére az Orbán kormány „padlógázzal nyomja tovább”, továbbra is lop, és tör-zúz az európai értékek között. „Tettek kellenek. Orbánt és kormányát végre meg kell büntetni, mert csak így lehet megvédeni a magyar embereket” – fogalmazott.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb gyanúsítottja van a vörösbáró Varga Zoltánhoz köthető bűnügynek

origo.hu

Brüsszel bejelentette: készüljünk a háborúra!

borsonline.hu

Hamarosan indul a forgatás: Stohl Andrást követelik a kommentelők az Ázsia Expressz új évadába – íme a többi favorit

magyarnemzet.hu

„A mozgalmának vége” – baloldali elemző adta meg a kegyelemdöfést Magyar Péternek

ripost.hu

Szórj szódabikarbónát a mosógépbe, eszméletlen lesz a hatás

mandiner.hu

Újabb országok álltak Magyarország mellé az egyik legélesebb európai vitában

origo.hu

Leleplező vallomások: Zelenszkij teljesen megőrült, kirobbanthatja a III. világháborút

travelo.hu

Megújulva nyit szombattól ez a különleges, sós vizű fürdő

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

„Nagy csalódás ért” – Férjet keres magának a TV2 sztárja

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

magyarnemzet.hu

Ha a második világháborúban megőrizzük a szuverenitásunkat, kevesebbet szenvedett volna hazánk

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Hány évet kaphat, mivel vádolhatják meg Osváth Zsoltot?

POLITIK

Gyermekpornográfia: Osváth Zsolt megint próbálja elkenni az ügyet

POLITIK

A nyugat-európai gazdák úgy látják, elveszítették a csatát

POLITIK

Brüsszel egy feladatnak tekinti a migrációt

POLITIK

Magyarország továbbra sem vesz részt az ukrajnai fegyverszállításban

POLITIK

A NATO bevetése Ukrajnában súlyos következményekkel járhat