POLITIK

Soros embere a minket folyton támadó EU-biztos

Az Origo összegyűjtötte, hogy csak a 2014 és 2019 közötti időszakban hányszor vett részt hivatalos találkozón Vera Jourová és kabinetje a Soros-féle Open Society Foundations (OSF), vagy más, a milliárdos pénzemberhez köthető NGO képviselőivel.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Vera Jourova, aki EU- biztosként legfőbb karmestere a hazánk ellen folyamatosan zajló un. jogállami eljárásoknak egyértelműen Soros embere.

Az önmagát a jogállam önfeláldozó védelmezőjeként beállító Jourová 2014 és 2019 között az EU jogérvényesülésért, fogyasztópolitikáért és a nemek közötti esélyegyenlőségért felelős biztosa volt. Az Origo gyűjtése szerint csak ebben az időszakban ő és kabinetje legalább 18 hivatalos találkozón vett részt a Soros-féle, bevándorláspárti OSF-fel, vagy más, a milliárdos tőzsdespekulánshoz köthető NGO-val.

Egy Sorossal közös képük alá például ezt írta:

„Megbeszéltük az alapjogok helyzetét Európában George Sorossal. Az Open Society értékei állnak az EU lépéseinek szívében(!).„

Ezek után nem csoda, ha az uniós biztos mindent megtesz azért, hogy Magyarországot az európai közösség „másodrangú polgárává” fokozzák le a 7-es cikkelyt eszközül használva, a magyarok ugyanis már sokadszorra mondtak nemet Sorosék utópiájára: a nyílt társadalomra, a tömeges bevándoroltatásra, a határok lebontására, a nemzeti szuverenitás eltörlésére, valamint a hagyományos családmodell lerombolására.

Jourova újraválasztása után nyomban hitet tett Soros nézetei és véleménye mellett, kijelentette:

Az Európai Bizottság párbeszédre és megelőzésre törekszik Magyarországgal, azonban soha nem fog habozni, hogy minden szükséges lépést megtegyen a jogállamiság magyarországi biztosítása érdekében – tette hozzá. Az uniós bizottság figyelemmel követi a magyarországi fejleményeket, elszánt, és minden eszközt felhasznál ahhoz, hogy az egyes magyar intézkedések által felvetődő kérdéseket alaposan megvizsgálja – mondta Jourová.

Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő válaszában kijelentette: a Magyarország ellen felhozott vádak hamisak. „Magyarországon szabad és független az igazságszolgáltatás, a tudomány és az oktatás világa, a szólásszabadság él és virul, és kifejezetten sokszínű a sajtó” – fogalmazott. Ki kell mondani világosan: Magyarországnak politikai vitája van a balliberális erőkkel. Ez a politikai vita Európa jövőjéről szól, a nemzetállamok önállóságáról, a bevándorlásról és az európai keresztény kultúra védelméről. A baloldal visszaél a jogállamiság fogalmával akkor, amikor egy politikai vitában az eltérő álláspontot képviselőt jogi eljárásokkal akarja büntetni – tette hozzá a képviselő.

Járóka Lívia fideszes EP-képviselő felszólalásában kiemelte, a Magyarországról szóló vita nem valós tényekről, hanem politikai boszorkányüldözésről szól. Vádak hangzanak el, de a tényekre senki nem kíváncsi. Az újabb határozati vita az uniós szerződés betűjével és szellemiségével ellentétes – tette hozzá. Győri Enikő fideszes politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy az Európai Parlament baloldali-liberális kezdeményezésű határozattervezete nem áll meg semmiféle jogi eljárásban, ugyanis több pontban is ellentmond az uniós szerződéseknek.

Gyurcsányék ugyanakkor visszhangozták Jourova nézeteit.

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője úgy fogalmazott, hogy az EP elmarasztaló állásfoglalása ellenére az Orbán kormány „padlógázzal nyomja tovább”, továbbra is lop, és tör-zúz az európai értékek között. „Tettek kellenek. Orbánt és kormányát végre meg kell büntetni, mert csak így lehet megvédeni a magyar embereket” – fogalmazott.

 

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?