POLITIK

Puch László veje csakazért sem lép vissza

Csorbai Ferenc, az MSZP mohácsi polgármesterjelöltje nem lép vissza a vasárnapi önkormányzati választástól. A szocialisták volt pártpénztárnokának, Puch Lászlónak a veje maga jelentette ezt be. Így, ha egyetlen szavazatot is kap, övé Mohács. Azonban mindenben együtt kell működnie a várhatóan kormánypárti testületi többséggel- írta a Magyar Nemzet.
címkék:
  • Szerző:

Biztos győztese a mohácsi polgármester-választásnak Csorbai Ferenc, az MSZP jelöltje, aki a várost 21 éven át sikeresen vezető Szekó József tragikus halála után egyedüli aspiráns maradt a vasárnapi önkormányzati választásokra. Mint a Magyar Nemzet megírta Puch László veje, azaz Csorbai nem lép vissza, ezt a baloldali önkormányzati képviselő megerősítette. A szóbeszéd az: a szocialisták volt pénztárnoka, Puch László döntötte el, hogy Csorbai nem léphet vissza, holott támogatói, a DK–Momentum–Jobbik is erre kérte, az MSZP országos vezetése pedig megosztott a kérdésben.

Csorbai a baranyai szocialista hírportálon keresztül közölte döntését. Azt mondta: nem teheti meg, hogy a jelöltségét támogatók bizalmát kockára tegye, ráadásul eddig is együttműködött a testület kormánypárti többségével és Szekó Józseffel is. Szerinte maga a néhai polgármester kérte fel, hogy induljon ellene polgármesterjelöltként.

Fogadalmat is tett. – A nyilvánosság előtt vállalom, hogy ha a választópolgárok nem tartanak méltónak, ha nem kapok kellő felhatalmazást, le fogok mondani – mondta a Pécsi Stopnak. – A képviselő-testület hat hónap múlva kezdeményezheti leghamarabb feloszlatását, de nekem nem célom felesleges adminisztratív terheket róni a városra. Ha nem tudom elnyerni a mohácsi polgárok és a képviselők többségének bizalmát, az fél év alatt kiderül, ez esetben a város és családom jól felfogott érdekében távozom a tisztségből, Mohács pedig új polgármestert választhat úgy, hogy közben a képviselő-testület a helyén marad, és szeretett városunk kis időre sem lesz gazdátlan – mondta. A politikus nem fejtette ki bővebben, mit ért kellő felhatalmazás alatt.

A Fidesz mohácsi szervezete aláírásgyűjtést kezdett. Elfogadhatatlannak tartják ugyanis a kialakult helyzetet, hogy Csorbai Ferenc személyében egyetlen polgármesterjelölt legyen a szavazólapon október 13-án, ráadásul egyetlen, vagyis akár saját szavazatával is a város vezetőjévé váljon. A mohácsiak szerint ez méltatlan lenne mind Mohács történelméhez, mind Szekó József évtizedes munkásságához, mind a város lakóihoz. Ugyanakkor minden mohácsi választópolgárt arra kérnek: Szekó József tragikus halála ellenére is menjenek el szavazni, és támogassák a Fidesz és a KDNP helyi képviselőjelöltjeit. A szavazáson való részvételre egyébként Csorbai is biztatja a mohácsiakat.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?