Létrehozva: 2019.10.09.

Puch László veje csakazért sem lép vissza

Csorbai Ferenc, az MSZP mohácsi polgármesterjelöltje nem lép vissza a vasárnapi önkormányzati választástól. A szocialisták volt pártpénztárnokának, Puch Lászlónak a veje maga jelentette ezt be. Így, ha egyetlen szavazatot is kap, övé Mohács. Azonban mindenben együtt kell működnie a várhatóan kormánypárti testületi többséggel- írta a Magyar Nemzet.

Biztos győztese a mohácsi polgármester-választásnak Csorbai Ferenc, az MSZP jelöltje, aki a várost 21 éven át sikeresen vezető Szekó József tragikus halála után egyedüli aspiráns maradt a vasárnapi önkormányzati választásokra. Mint a Magyar Nemzet megírta Puch László veje, azaz Csorbai nem lép vissza, ezt a baloldali önkormányzati képviselő megerősítette. A szóbeszéd az: a szocialisták volt pénztárnoka, Puch László döntötte el, hogy Csorbai nem léphet vissza, holott támogatói, a DK–Momentum–Jobbik is erre kérte, az MSZP országos vezetése pedig megosztott a kérdésben.

Csorbai a baranyai szocialista hírportálon keresztül közölte döntését. Azt mondta: nem teheti meg, hogy a jelöltségét támogatók bizalmát kockára tegye, ráadásul eddig is együttműködött a testület kormánypárti többségével és Szekó Józseffel is. Szerinte maga a néhai polgármester kérte fel, hogy induljon ellene polgármesterjelöltként.

Fogadalmat is tett. – A nyilvánosság előtt vállalom, hogy ha a választópolgárok nem tartanak méltónak, ha nem kapok kellő felhatalmazást, le fogok mondani – mondta a Pécsi Stopnak. – A képviselő-testület hat hónap múlva kezdeményezheti leghamarabb feloszlatását, de nekem nem célom felesleges adminisztratív terheket róni a városra. Ha nem tudom elnyerni a mohácsi polgárok és a képviselők többségének bizalmát, az fél év alatt kiderül, ez esetben a város és családom jól felfogott érdekében távozom a tisztségből, Mohács pedig új polgármestert választhat úgy, hogy közben a képviselő-testület a helyén marad, és szeretett városunk kis időre sem lesz gazdátlan – mondta. A politikus nem fejtette ki bővebben, mit ért kellő felhatalmazás alatt.

A Fidesz mohácsi szervezete aláírásgyűjtést kezdett. Elfogadhatatlannak tartják ugyanis a kialakult helyzetet, hogy Csorbai Ferenc személyében egyetlen polgármesterjelölt legyen a szavazólapon október 13-án, ráadásul egyetlen, vagyis akár saját szavazatával is a város vezetőjévé váljon. A mohácsiak szerint ez méltatlan lenne mind Mohács történelméhez, mind Szekó József évtizedes munkásságához, mind a város lakóihoz. Ugyanakkor minden mohácsi választópolgárt arra kérnek: Szekó József tragikus halála ellenére is menjenek el szavazni, és támogassák a Fidesz és a KDNP helyi képviselőjelöltjeit. A szavazáson való részvételre egyébként Csorbai is biztatja a mohácsiakat.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Salma Hayek az esküvőjén is a melleit mutogatta - fotók

origo.hu

Fegyverekkel árasztja el Amerika Ukrajnát - küszöbön a világháború

metropol.hu

Így változtak a Házasság első látásra szereplői

hirtv.hu

Napindító: Dunda György – A külföldön tartózkodó hadköteles korú férfiak mától nem kaphatnak útlevelet + videó

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

magyarnemzet.hu

Guardiola megvigasztalta a Liverpoolt a Manchester City újabb kiütéses sikere után

origo.hu

Kórházba került Zámbó Krisztián

mindmegette.hu

Itt a Lidl nagy dobása: ilyen még nem volt egyik hazai boltban sem!

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert