Létrehozva: 2019.12.10.

Nagyot kaszált Kispesten az ellenzéki képviselő volt férjének cége

Szinte nem volt olyan beruházás a kerületben, amit ne Somogyi László cége, az Anilida Kft. kapott volna meg. Csak 2017-ben több mint 150 millió forintnyi megbízáshoz jutott az önkormányzattól.

Az Anilida Kft. 2006-ban alakult, egyedüli tulajdonosa Somogyi László, de korábban felesége, az ellenzék közös jelöltjeként újraválasztott Somogyi Lászlóné is tulajdonos volt a cégben.

Somogyi papíron az Anildia Kft. tulajdonosa, ám informálisan feltehetően több céget mozgat.

A hvg információja szerint 2018-ban a vállalkozás nettó árbevétele 138 millió 930 forint volt. A cég az interneten úgy hirdeti magát, hogy számos építőipari területen tevékenykedik, de ezek közül is kiemelné a festést, aszfaltozást, térkövezést, térburkolást, lakásfelújítást.

2017-ben júliusban született az első szerződés a kispesti önkormányzat és az Anildia között, ez az önkormányzat tulajdonában vagy üzemeltetésében lévő felszíni vízelvezetők és parkolók karbantartási, javítási, korszerűsítési munkáinak elvégzéséről szólt, amelyért bruttó 144 millió forintot kínált a kerület.

Szeptemberben jött a következő együttműködés, amely a Kispesti Rendészeti Központ rendbetételéről szólt, bruttó 1,25 millió forintért.

Novemberben felpörögtek az események, nagyjából átlagosan hetente szerződött az önkormányzat valamire Somogyi cégével:

- november 10-én a polgármesteri hivatalban lévő kazánház festésére bruttó 1,89 millió forintért, - november 16-án egy Batthyány utcai ingatlan felújítására bruttó 2,4 millió forintért, - november 24-én a polgármesteri tárgyaló kialakítására és felújítására bruttó 5,05 millió forintért.

Érdekesség, hogy a polgármesteri hivatal kazánházának felújítására 2017-ben négy hónapon belül háromszor is szerződtek, három céggel:

-2017. július 14-én: az ATROX-Mérnök Kft. a beruházás nettó értékének 4 százalékáért, -2017. szeptember 4-én: a Compassion Kft. 35 millió 467 ezer 498 forintért, -2017. november 10-én: az Anildia Kft. 1,9 millió forintért.

A felsorolásban szereplő Compassion Kft. a 24.hu szerint papíron az Anildia Kft.-hez kötődik, és megnyerte a kerületi egészségügyi intézet felújítását.

Ezt a „kólás” kispesti önkormányzati képviselő Lackner Csaba is emlegette az egyik Magyar Nemzetben közölt hangfelvételen: „Somogyi Laciék csinálják az egészségügyi intézet átalakítását.”

A Magyar Nemzet írt arról is, hogy a Compassion Kft. kapcsolattartója Somogyi László, aki rendszeresen felbukkant a kft. által kivitelezett projektek helyszínein, s amikor az újság elérhetőséget kért a céghez, akkor Somogyi László nevét és telefonszámát kapta meg.

A Compassion 2013 óta csaknem tucatnyi kispesti közbeszerzést nyert el több százmillió forintos értékben.

A kispesti Vagyonkezelő Műszaki Szervezet (VAMÜSZ) is bőkezű volt Somogyi cégével. 2018 szeptemberében 1,7 millió forintot fizetett a cégnek egy Árpád utcai megsüllyedt udvar helyrehozásáért, 4,8 milliót a VAMÜSZ iroda emeleti konyhájának átalakításáért, illetve 1,1 milliót egy felújításért az Ady Endre utcában.

A VAMÜSZ igazgatója pedig az a Kránitz Krisztián, akinek a közelmúltban duplájára emelték a fizetését. Ezután bruttó 1,1 millió forintot fog keresni havonta, és akit Mr. Negyven Százaléknak is gúnyolnak a háta mögött.

A Hír TV és a Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott hangfelvételeken róla fecsegte el a kábítószerező MSZP-s önkormányzati képviselő Lackner Csaba, hogy egy vélhetően korrupciós ügyletből neki 12 millió, míg Gajda Péter polgármesternek csak hárommillió forint jutott.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

A pornós bokszoló és a dögös focistafeleség együtt alázzák a Chelsea edzőjét - képek

origo.hu

Fegyverekkel árasztja el Amerika Ukrajnát - küszöbön a világháború

borsonline.hu

Fekete péntek: meghalt a legendás rockzenekar utolsó nagyágyúja

vg.hu

Waberer's: kiderült, ki áll a milliárdos nagybevásárlás mögött

life.hu

Elkpesztő, ahogy Meg Ryan kinéz: friss fotók készültek a színésznőről

hirtv.hu

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

origo.hu

Kórházba került Zámbó Krisztián

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert