Létrehozva: 2020.01.28.

Nagyon nagy baj lesz, ha ők kinyitják a kapukat

2019-es adatok szerint Törökország felől érkező migránsok száma 46 százalékkal nőtt, ami nagyjából 82 ezer embert jelent.

A Törökországból érkező bevándorlók száma tehát drasztikusan nőtt.

Ráadásul továbbra is azonnali vízummentességet követel az Európai Uniótól állampolgárai részére Törökország. Ellenkező esetben, ahogy fogalmaznak ráengedik Európára azt három és félmillió migránst, akik jelenleg az országban tartózkodnak, ígérte többször is a török belügyminiszter.

Az unió a pénzügyi kötelezettségvállaláson kívül más ígéreteit sem teljesítette, állítják a törökök. „Nem történt meg a vámunió, és az EU-csatlakozási tárgyalások terén sem kezdődött új fejezet„, kritizálta Brüsszelt sokadszor is a külügyminiszter. Hangsúlyozta, hogy Törökország már rég megnyithatta volna határait az ott állomásozó 3,5 millió migráns előtt, rázúdítva őket Európára ám ők a kritikák ellenére tartják magukat a megállapodáshoz.

Az EU külügyminisztere korábban elismerte, hogy az unió 2017 óta 1,2 milliárd eurót tartott vissza a Törökországnak elkülönített segélyekből.

„A történelem legnagyobb migránshulláma előtt állunk. Ha megnyitjuk a kapukat, azt egyetlen európai kormány sem éli túl hat hónapnál tovább. Hát azt ajánljuk, ne játsszanak a türelmünkkel!” – idézték többször is Süleyman Soylu török belügyminisztert.

Az Európa és Ázsia határán fekvő országban jelenleg mintegy 3,5 millió migráns él, főleg szíriaiak, irakiak és afgánok.

„Felfüggesztettük a visszafogadási egyezményt. Nem fogunk bebocsátásra várni az EU ajtaján” – jelentette ki Mevlut Cavusoglu török külügyminiszter. Törökország azért hátrált ki az unióval 2016. június 1-jén megkötött egyezményből, mert Ankara szerint Brüsszel nem tartotta be az ígéretét, nem oldotta fel a vízumkötelezettséget a törökök számára. Törökország eredetileg vállalta, hogy hatmilliárd euróért, továbbá a vízummentességért cserébe megállítja az uniót Ázsia felől fenyegető migránshullámot, valamint befogadja a Görögországba érkező illegális migránsokat is.

Hiába között menekültügyi megállapodást az Európai Unió 2016-ban Törökországgal a tavalyi év során kevesebb, mint 200 olyan migránst küldtek vissza a hatóságok, akik Görögországban kötöttek ki. Az érkezettek több mint felét ráadásul Európa belsejébe szállították a görögöktől.

A hivatalos uniós dokumentum szerint mindössze 189 illegális bevándorlót küldtek vissza Görögországból Törökországba 2019-ben.

Thorsten Frei, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) frakcióvezető-helyettese szerint a kialakult helyzet a törökök miatt van, akik nem állítják meg az Európába tartó migránsokat. Frei továbbá azzal vádolta a görög hatóságokat, hogy nem küldik vissza a Törökországból érkező migránsokat, ami szerinte elfogadhatatlan.

”A Görögországból a törökökhöz történő kitoloncolások az elmúlt években folyamatosan csökkentek„, fogalmazott a német politikus.

Az EU-török menekültügyi megállapodás értelmében Törökország köteles lenne visszafogadni minden olyan szíriai migránst, aki illegálisan érkezik a görögökhöz, míg cserébe az EU minden visszaküldött ember helyet befogad egy másik szíriait.

origo.hu

Műteni kell, úgy megverték a híres dartsjátékost

origo.hu

Lengyelország evakuálására készül a lengyel védelmi miniszter

borsonline.hu

Íme Nostradamus hátborzongató jóslata: ő ül idén Károly király trónjára

vg.hu

Ezt nem várta senki: újabb rendkívüli üzemanyagár-változást jelentettek be Magyarországon – véget ért az általános árcsökkentés

ripost.hu

Kiakadt Kőgazdag Aurél: nem engedik érettségizni

vg.hu

Behalhat az internet, 20 éve nem látott mágneses vihar éri el a Földet néhány óra múlva

ripost.hu

Egy korszak lezárul: válogatott csapatkapitánya elhagyja a Fradit

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 10.: izgalmas találkozása lesz a Halaknak, a Skorpió nyerhet valamit

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

life.hu

Bármi legyen az oka, kezelni kell (hirdetés)

ripost.hu

Balesetet szenvedett Kőgazdag Csabi, durván összetört 85 milliós Ferrari

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Letartóztatták a budapesti Antifa-támadás újabb német gyanúsítottját

POLITIK

Ukrajnában petíciót tettek közzé nyugati csapatok behívására

POLITIK

Ukrán tábornok: a csatatéren nem lehet lezárni a háborút

POLITIK

Szintet lépett a háborús őrület: Katonákat és dollárszázmilliárdokat küldenének Ukrajnába

POLITIK

Zelenszkij leváltotta saját testőrparancsnokát

POLITIK

Már 380 kínai vállalat működik Magyarországon

POLITIK

Az ukránok orosz lakótelepeket lőnek

POLITIK

20 éve nagyítóval lehetett kínai beruházást találni nálunk