POLITIK

Most kaptuk a hírt: meghalt Kispál Ferenc

Kispál Ferenc, a MAGOSZ alelnöke és Csongrád megyei elnöke, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Csongrád megyei tiszteletbeli elnöke életének 74. évében elhunyt.
  • Szerző:

„Kispál Ferenc 1946-ban született Hódmezővásárhelyen. A MAGOSZ alapító tagjaként, a Hódmezővásárhelyi Gazdakör létrehozójaként elévülhetetlen érdemeket szerzett a rendszerváltás utáni gazdaösszefogás megteremtésében.

Kispál Ferenc (Forrás: MAGOSZ)

Hosszú és eredményes pályafutását mindvégig a magyar gazdák szolgálata jellemezte. A MAGOSZ alelnökeként és Csongrád megyei elnökeként határozottan kiállt a gazdatársak érdekeiért, ahogy tette ugyanezt országgyűlési képviselőként, a MAGOSZ országos választmányának elnökeként és a NAK Csongrád megyei elnökeként is.

Személyét nem csak gazdatársai tisztelték, hiszen az Aranykoszorús gazda kitüntetéssel és Kovács Béla-díjjal elismert szakember munkáját széles körben is elismerték. Nem csak a közéletben járt elöl, hanem a saját gazdaságával is például szolgált szűkebb és tágabb környezetének.” – írja a MAGOSZ megemlékező soraiban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?