Létrehozva: 2020.09.28.

Megint ravasz módon megrágalmazták Magyarországot

Věra Jourová nyilatkozata szembemegy az európai értékekkel és a lojális együttműködés követelményeivel – így reagált Varga Judit igazságügyi miniszter arra, hogy az Európai Bizottság alelnöke azt írta, hogy a magyar sajtóban már nem lehet a kormánykritikus anyagokkal találkozni.

Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke a Spiegel német hetilapban megjelent szeptember 25-ei interjújában a konstruktív párbeszéd helyett ismét nyílt támadást intézett Magyarországgal szemben – írta legújabb bejegyzésében Varga Judit. Szerinte Orbán Viktor beteg demokráciát épít Magyarországon. Jourová alelnök asszony megsértette Magyarországot, megsértett minden magyar embert.

Varga szerint nyilatkozata szembemegy az európai értékekkel és a lojális együttműködés követelményeivel.

Jourová alelnök asszonynak azonnali hatállyal le kell mondania!

Az Európai Bizottság a szerződések őre, Jourová kijelentései nem egyeztethetők össze alelnöki pozíciójával. Ezért mennie kell – tette hozzá. Ezt hétfőn elmondtam a Salzburgi Európa Fórumon is, amelyet az ORF élőben közvetített.

Jourova még a zsarolókártyát is képes volt előhúzni, hiszen az uniós források megvonásával fenyegette meg a magyar kormányt. „Nem vagyok hajlandó engedni abból, hogy a következő pénzügyi időszakban a demokratikus normák érvényesülésétől kell függővé tenni a támogatások kifizetését mind a költségvetés, mind a gazdasági mentőcsomag kapcsán” – fogalmazott.

Mint ismert, Jourová Soros György megbízható európai politikusa: korábban többször is együtt mutatkozott vele, és az Európai Bizottság alelnökeként jól érzékelhetően a nyílt társadalom ideológiáját képviseli a brüsszeli döntéshozatalban. A cseh politikus legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy két alkalommal is kiállt a magyar koronavírus-törvény mellett, azonban később váratlanul megváltoztatta álláspontját.

Ahogy arról korábban többször is szó volt, a nemzetközi baloldal ősszel újabb, nagyon komoly támadásokat tervez indítani Magyarország ellen. Jourová ominózus mondatai ennek felvezetéseként értékelhetőek.

Nem ez az első alkalom, hogy Jourová Magyarországot mocskolja az EU-ban, az uniós biztos nyilatkozataiban, felszólalásaiban évek óta amellett érvel, hogy hazánkban súlyos problémák vannak a jogállam területén. 2018 elején például azt szorgalmazta, hogy az Európai Bizottság lépjen fel azon tagállamokkal szemben, ahol a nemzeti hatóságok megpróbálják „elhallgattatni„ vagy „megbélyegezni” a „civil társadalmat„, és példaként Magyarországot emlegette. Ha megnézzük, a cseh politikus milyen kapcsolatokat ápol a Soros-féle, nyíltan bevándorláspárti OSF-fel, vagy más, a milliárdos tőzsdespekulánshoz köthető NGO-kkal, rögtön megérthetjük, honnan ered Jourová állandósult képtelen vádaskodása.

Az önmagát a jogállam önfeláldozó védelmezőjeként beállító Jourová 2014 és 2019 között az EU jogérvényesülésért, fogyasztópolitikáért és a nemek közötti esélyegyenlőségért felelős biztosa volt. Csak ebben az időszakban ő és kabinetje legalább 18 hivatalos találkozón vett részt a Soros-féle, bevándorláspárti OSF-fel, vagy más, a milliárdos tőzsdespekulánshoz köthető NGO-val. Ezek után nem csoda, ha az uniós biztos mindent megtesz azért, hogy Magyarországot az európai közösség „másodrangú polgárává” fokozzák le a 7-es cikkelyt eszközül használva, a magyarok ugyanis már sokadszorra mondtak nemet Sorosék utópiájára: a nyílt társadalomra, a tömeges bevándoroltatásra, a határok lebontására, a nemzeti szuverenitás eltörlésére, valamint a hagyományos családmodell lerombolására.

2016 áprilisában például Monika Ladmanova kabinettag fogadta a Soros által pénzelt Amnesty International European Associationt, hogy „elbeszélgessenek„ a bevándorlásról. 2018 októberében pedig szintén Monika Ladmanova, valamint Daniel Braun kabinettagoknak a Soroshoz köthető Avaaz Foundationnel volt találkájuk. Az Avaazról a Magyar Nemzet tavaly májusban úgy írt, mint a világ egyik leghatékonyabban működő és a legnagyobb baloldali aktivista közösségéről, amely kontinensszerte próbálja befolyásolni az európai parlamenti választásokat, egyebek mellett Facebook-oldalak feljelentésével, letiltatásával. Számos sikert tudhatnak magukénak, módszerükkel már több európai ország belpolitikai folyamatainak alakulását terelték a nekik tetsző irányba.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hihetetlen, mit ajánl a Lidl olívaolaj helyett - ezen nevetnek most az interneten

origo.hu

Fegyverekkel árasztja el Amerika Ukrajnát - küszöbön a világháború

borsonline.hu

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

vg.hu

Az orosz-ukrán háború 793. napja – az orosz győzelem kulcsa: Csasziv Jar

ripost.hu

Most jött: brutális baleset és dugó az M7-esen, zajlik a mentés

vg.hu

Vitézy Dávid 30 százalék kedvezményt ígér a fiataloknak a Sziget jegyek árából – a szervezők azonnal reagáltak

origo.hu

Kórházba került Zámbó Krisztián

travelo.hu

Így reagáltak a turisták a legelső fizetős napra Velencében

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

ripost.hu

„Isten veled” - súlyos döntést hozott a Házasság első látásra szerelmespárja

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert