POLITIK

Megelégelte a szabálytalanul parkolókat a bringás

Hadat üzent a szabálytalanul parkoló autósoknak egy biciklis. Müller Tamás megelégelte a bicikliúton keresztbe parkoló autósokat, ezért matricákat gyártott, amikkel a sofőröket figyelmezteti.
  • Szerző: Ripost

Feldühítette Müller Tamást, hogy naponta találkozik rossz helyen parkoló autókkal. Nemrég a szeme láttára dudált le egy autós egy tapasztalatlanabb kerékpárost, aki egy szabálytalanul parkoló autót kikerülve volt kénytelen a biciklisávból az autók közé keveredni. Ekkor döntötte el, hogy figyelemfelkeltő akciót indít.

„Értem, hogy be kell szaladni a boltba, ki kell pakolni a kocsit, meg kell várni az asszonyt, de én sem állok meg a belső sávban telefonálni, fotózgatni vagy defektet javítani” – írta Tamás a Facebookon. A kerékpáros matricákat is mellékelt bejegyzéséhez: arra biztatja társait, hogy nyomtassák ki az üzeneteket, majd tegyék a szabálytalanul parkoló, és ezzel balesetveszélyes helyzeteket teremtő autókra.

Tamás a %%-nak elmondta, tisztában van vele, hogy az autók felmatricázása rongálásnak minősülhet, de ő senkinek nem szabja meg, mire nyomtassa az üzeneteket: lehet sima papírra is, ami az ablaktörlő mögé tűzhető, és az biztosan nem okoz kárt az autó fényezésében.  

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?