KÜLFÖLD

„Nem fogja túlélni” – közölték az orvosok a kislány anyukájával

Az agyhártyagyulladás, majdnem végzett a pár hónapos kislánnyal.
  • Szerző: Ripost

Kia Gottot az orvosok által valaha látott legrosszabb agyhártyagyulladás támadta meg. Szüleinek döntenie kellett arról, egyáltalán folytassák-e az orvosok a kezelését, vagy hagyják meghalni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kia idén decemberben lesz négy éves, jelenleg mászni és tapsolni tanul. A kislány kilenc hónapos korában kapta el a ritka betegséget, ami elsőként a törzsét támadta meg, végül pedig a végtagjait feketévé változtatta. Emiatt végül mind két kezét és két lábát is amputálni kellett. Majd súlyos agykárosodást szenvedett – írja a TheSun.

A négygyermekes Viki (33) és Paul (38) azonban egy pillanatra sem vesztették el a reményt, hogy egy napon hazahozzák gyermeküket. Noha orvosaik már halálra ítélték a kislányt.

„Kia sokkal jobban teljesít, mint azt az orvosok valaha is gondolták volna” – kezdte szívszorító vallomását az édesanya.

„Folyamatosan erősödnek az izmai, már tudja kontrollálni a fejét és még mosolyogni is tud. Még mindig nem tud beszélni vagy magától enni, de már felismer és azt mondja „apa” ” – tette hozzá meghatódva a családfő.

A kislány most egy fejlesztő iskolába kezdhet, ami hatalmas mérföldkő a család számára. Az intézményben nemcsak fejlődni fog, de önállósodni is megtanulhat idővel.

„Amikor visszagondolok az orvosokra, akik döntés elé állítottak minket: akarjuk-e folytatni a kezelését, mindig az jut eszembe, hogy önző voltam? De valami akkor azt súgta nekem, hogy Kia még küzd. Az ahogyan most is fejlődik, engem igazol” – mondta az édesanya.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?