KÜLFÖLD

Iszlámhívőkkel volt tele a német kisváros főtere - megdöbbentő videó

A felvétel akkor készült, amikor a migránsok százai éppen a napnyugtát és a vacsorát várták a hosszú asztalok mellett Ludwigsburg főterén. A gyönyörû kis barokk város alig 12 kilométerre van Stuttgarttól.
  • Szerző: SZM

Megdöbbentő videó került fel a Facebookra . A mobillal készült felvételt a gyönyörű kis barokk város, Ludwigsburg főterén
készítette valaki, alig 12 kilométerre Stuttgarttól.
Ezt a települést 1704-ben éppen ezen a főtéren kezdte el építeni Eberhard Lajos würtembergi herceg  A közepén egy kút áll a herceg szobrával. Kétoldalt pedig egymással szemben a kéttornyú városi templom (Stadtkirche) áll, vele szemben pedig egy kisebb, eredetileg hugenotta bevándorlók részére épített protestáns, később katolikus templom.

Az egykori hugenották vagy a padokon ülő és nagy korsó sörökkel koccintgató németek helyett most ezt a főteret – a felvétel tanúsága szerint – több száz iszlámhívő férfi és asszony töltötte be. Ha figyelmesen megnézzük a müezzin hangjával kísért alábbi videót, láthatjuk, hogy

 senki sem eszik. A asztalokon kisebb-nagyobb fehér hőtartó dobozok láthatók, az emberek pedig türelmesen várnak. Hogy mire?

Mivel Ramadán van, feltehetően arra, hogy lemenjen a nap. Hitük szerint ugyanis ebben a szent hónapban csakis napnyugta után vehetnek magukhoz élelmet. 

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A zserbó, amivel a nagyit is lepipálod
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?