KÜLFÖLD

Kegyetlen: nem akart figyelni az iskolában, megfuttatta kisfiát az anya a hőségben

A kisgyermek fegyelmezése sokaknál kiverte a biztosítékot. Rengetegen elítélték az édesanyát a módszere miatt.
  • Szerző: Ripost

Tudni, hogy mikor és hogyan kell fegyelmezni a gyereket, a szülői munka egyik legnehezebb része. De nemrég egy édesanya túllépte azt a bizonyos határt, és egyesek szerint kegyetlen módon fegyelmezte meg mindössze ötéves kisfiát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Katarina Rodriguez módszerét TikTokon is megosztotta, ám olyan gyűlöletcunamit kapott, amilyenre valószínűleg egyáltalán nem számított. A videóban az anyuka elmagyarázta, hogy azért kényszeríti a fiát a mozgásra, mert az iskolában szomorú arcú matricákat kapott a rossz viselkedése miatt.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

„Az én ötéves fiam nem akart odafigyelni az oktatásra. Zavaró hangokat adott ki, nem figyelt, azt hitte, hogy nem kell lecsendesednie, amikor a játszótérről ment be. Szóval futni fogunk. Futni fogunk a 40 fokban” – mondta videójában Katarina, aki egyébként maga is futott kisfiával együtt.

Az anyuka ezután elmagyarázta, hogy a fia rendkívül hamar kimerült, mert minden energiáját elhasználta a futás elején. Amikor elindultak, azt hitte, hogy csak a postaládáig mennek el, így azt a távot lesprintelte, utána pedig teljesen kifulladva kellett tovább futnia.

Katarina megkérdezte a fiát, hogy mostantól viselkedni fog-e az iskolában, mire a gyerek csendesen válaszolt: „Igen.”

A videó végén az anyuka azt mondta: „Nem fogjuk ütni, nem fogjuk elfenekelni. Fegyelmezni fogunk, és meglátjuk, mit hoz a holnap”.

Az anyuka videóját 570 000-szer nézték meg, és az emberek elborzadtak a szülői hozzáállásától – írja a Mirror.

Az egyik kommentelő ezt írta: „Gyermekorvos és gyermekbiztonsági szakértő vagyok. Ez annyira elszomorít. Ez nemcsak hogy nem fog semmit sem javítani, de abszolút káros hatásai lehetnek.”

Míg egy másik azt írta: „Hűha... ez borzalmas”.

Az angliai iskolákban a gyerekek 5-11 éves korig Primary School-ba járnak, ez a magyar általános iskola megfelelője. Bár inkább emlékeztet ovis csoportszobára, mint iskolára. (Angliaikisokos)

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?