KÜLFÖLD

A manchesteri terrorista öccse is véres merényletre készült

Brit sajtóinformációk szerint a manchesteri terrorista öccse merényletet tervezett az ENSZ líbiai különleges megbízottja, Martin Kobler ellen.
  • Szerző: WM

Még időben sikerült megakadályozni azt a tervezett terrortámadást, amelyet Hashim Abedi akart végrehajtani egy diplomáciai konvoj ellen. A 20 éves Hashim annak a líbiai származású férfinak az öccse, aki egy héttel ezelőtt robbantotta fel magát a manchesteri Ariana Grande- -koncert után. Brit lapértesülések szerint egy dzsihadista szervezet fontos tagja lehet Hashim, aki még az év elején akart végezni az ENSZ líbiai különleges megbízottjával, a német Martin Koblerrel. Egyes információk szerint a fiatal férfi pár hónappal ezelőtt Németországban is járt.

A brit Telegraph nevű lap diplomáciai forrásokra hivatkozva arról ír, hogy a líbiai hatóságoknak azért sikerült megakadályozni a véres merényletet, mert hónapokig megfigyelték a terrorszervezetet. A 20 éves fiatalembert ennek ellenére nem vették akkor őrizetbe, csupán most, a manchesteri öngyilkos merénylet után fogták el a rendőrök. A brit és líbiai hatóságok egyetértenek abban, hogy az Abedi családból többen is tagjai lehettek egy terrorszervezetnek. Szintén a Telegraph számol be arról, hogy Hashimot értesítette a bátyja, hogy mire készül Manchesterben.

Hashimon kívül egyébként továbbra is őrizetben van a testvérpár bátyja és az édesapjuk is. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?