líbia

39 találat
POLITIK

Karavánokban hajtják az afrikai migránsokat az Európába tartó csempészhajókra

Mintegy ezren kötöttek ki a Tunéziához legközelebbi dél-olaszországi partokon az utóbbi hétvégén. Eddig már közel ötezren léptek be illegálisan az országba, háromszor többen, mint a tavalyi hasonló időszakban.

POLITIK

A líbiai instabilitás a migrációs nyomást erősítheti

Az Európai Uniónak szembe kell néznie azzal, hogy úgy a Száhel-térség instabilitása, mint a líbiai konfliktus, könnyen a migrációs nyomás kiújulását és további erősödését okozhatják – mondta a külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az EU-tagországok külügym

POLITIK

Európa biztonságát is veszélyeztetheti a líbiai polgárháború

Kadhafi bukása óta már a harmadik polgárháború zajlik Líbiában.

KÜLFÖLD

Újabb migránsáradat fenyegeti Európát

Titkosszolgálati értesülések szerint újabb nagy menekülthullám küszöbén áll Európa. Az olasz La Stampa napilap értesülései szerint mintegy 100 ezer ember áll Líbiában indulásra készen Olaszország felé.

KÜLFÖLD

Újabb migránsinváziótól tartanak Közép-Európa polgárai

A közép-európai régió választópolgárai közül 51 millióan arra számítanak, hogy a következő egy évtizedben növekedni fog az Európai Unióba irányuló bevándorlás mértéke.

KÜLFÖLD

Egymillió illegális bevándorló vette célba Európát egyetlen országból

A líbiai nemzeti egységkormány vezetője szerint csak náluk 800 ezer olyan migráns él, akik epekedve vágynak Európába jutni.

KÜLFÖLD

Újabb migránshullámra kell készülnünk

Bár megnyugtatónak tűnik a helyzet Líbiában, messze még a tartós megoldás, és egy tanulmány szerint nem zárható ki, hogy újabb migránshullám indulhat el - olvasható a Migrációkutató Intézet elemzésében, amelyet a Századvég Alapítvány szerdán juttatott el

KÜLFÖLD

10 olasz hadihajót küld a líbiai partokhoz Matteo Salvini!

Az olasz miniszterelnök pedig kvótákat szeretne, hogy megmeneküljenek félmillió bevándorlótól. Ez ellenkezik a V4-ek érdekeivel, a harc tehát tovább folytatódik.

KÜLFÖLD

Óriási embercsempész bandára csapott le az európai rendőrség

Szervezett nigériai bűnözőkre csaptak le az ügynökök a valaha volt egyik legnagyobb európai rendőrségi akció keretein belül.

KÜLFÖLD

Tömeges kivégzést játszanak el a gyerekek...Videó!

Lehet, hogy az Iszlám Államról, lehet, hogy a líbiai különleges erők parancsnokáról "mintázták", amit eljátszottak. Mindenesetre a látvány szomorú és megdöbbentő.

KÜLFÖLD

Ismét megugrott a Földközi-tengeren át érkező migránsok száma

A tavaly nyár óta érkezett statisztikák egészen megnyugtatóak voltak, mivel minden jel arra utalt, hogy alábbhagy az Afrika felől érkező migránsáradat. Az idei év első pár hetének adatai azonban erős növekedést mutatnak.

KÜLFÖLD

Migránsok ezreit hozhatja be az EU február végéig

Az Európai Unió február végéig jelentősen több embert szeretne evakuálni a líbiai menekülttáborokból, mint amennyit korábban sikerült. A fő cél, hogy a migránsok biztonságban legyenek, ezért sokukat Európába szállítanák.

KÜLFÖLD

Komoly fordulat állt be a migránsválságban

A 2017-es év mérföldkő volt Olaszország számára: úgy tűnik, sikerült megoldást találni az egyre több problémát okozó migránsválságra.

INSIDER

Újabb merénylet történt: Halottak, sebesültek és vér borítja az utcát

Legalább négyen meghaltak és tizenöten megsebesültek egy öngyilkos merényletben a líbiai Miszrátában szerdán - közölte egy katonai szóvivő, aki szerint a támadás az Iszlám Állam terrorszervezet számlájára írható.

KÜLFÖLD

Elveszett migránsokat keres Líbia

Legalább ötven szubszaharai migránsnak veszett nyoma, miután Líbiában hajóra szálltak, de benzin híján a tengeren rekedtek.

HŰHA

Igazi dráma: Életéért menekült a Séfek Séfe hobbiséfje

Az Rghei családban nem Soha az első, aki tévéműsorban szerepel, hiszen húga, Sarah 2014-ben már megmutatta tehetségét az Ének Iskolájában.

KÜLFÖLD

Rossz hírek: az embercsempészek nem adják fel

Az európai kormányoknál is jobban fizet az illegális embercsempészet, így a szegények a segélyek helyett inkább a bűnözést és a migránsok pénztárcáját választják.

KÜLFÖLD

Kitört a maffiózó-migráns háború

Döbbenten tapasztalták a szakértők, hogy július óta kevesebb migráns érkezik Olaszország partjaira - és ennek nagyon különös oka van!

KÜLFÖLD

Meglepő fordulat a migránsválságban: kevesebben jönnek

Bár a szakértők azt jósolták, hogy 2017 minden korábbi rekordot megdönt, és az első félév ezt alá is támasztotta, most komoly változás állt be a migránsválságban: július óta kevesebben érkeztek Európába, mint egy éve ugyanekkor.

KÜLFÖLD

Íme a bizonyíték: Így taxiztatják a migránsokat a civil szervezetek Európába!

Egyértelmű bizonyítékot találtunk annak a szicíliai államügyésznek a vádjaira, aki szerint civil szervezetek és az embercsempészek között szoros az együttműködés a földközi-tengeri migránsútvonalon.

KÜLFÖLD

Új országot rohamoznak a migránsok

Spanyolország lehet a következő migránshullám áldozata, miután egyre több, Algériából és Marokkóból induló illegális bevándorló ér itt partot - ezért az embercsempészek csökkentették is a térségben az áraikat.

KÜLFÖLD

Azonnali megoldás kell a migránsválságra, vagy elszabadul a pokol

Krízistalálkozót tart az EU az Olaszországban kialakult migránshelyzet miatt: a déli országba múlt héten 12 ezernél is több migráns érkezett Líbiából.

KÜLFÖLD

Idén már 2000 migráns veszett a tengerbe

Óvatos becslések szerint idén már legalább kétezer ember életét követelte a földközi-tengeri átkelés, de azt sem lehet kizárni, hogy a valós szám ennél sokkal magasabb.

KÜLFÖLD

Kritikus nyár jön a Földközi-tengeren

A múlt héten 900-nál is több migránst mentett ki a Földközi-tengerből a líbiai parti őrség, egyértelműen megindult a nyári nagy hullám.

KÜLFÖLD

Nem bírja az olasz parti őrség

Kétségbeesett segélykérő üzenetet tett közzé az olasz parti őrség: egyedül már nem bírják a Líbiából érkező migránshajók rohamait.

KÜLFÖLD

A manchesteri terrorista öccse is véres merényletre készült

Brit sajtóinformációk szerint a manchesteri terrorista öccse merényletet tervezett az ENSZ líbiai különleges megbízottja, Martin Kobler ellen.

KÜLFÖLD

7 millió migráns áll sorban Afrikában

Vészjósló jelentés szivárgott ki: jelenleg közel 6,6 millió migráns állomásozik Afrikában arra várva, hogy Európába juthassanak!

KÜLFÖLD

Barátjáért állhatott bosszút a manchesteri robbantó

A család barátja szerint Salman Abedi líbiai származású barátjáért akart bosszút állni, akit Manchesterben öltek meg 2016-ban.