Létrehozva: 2021.07.25.

Kiskorúaknak szóló LMBTQ-könyvet tettek elérhetővé magyarul

A hamburgi székhelyű Migo kiadó, a közelmúltban elfogadott magyarországi törvényre reagálva a héten lefordította és ingyenesen elérhetővé tette online, a fiataloknak szóló „Mi is az LGBTIQ*?, avagy bevezetés a gender és a sokszínűség világába” című könyv néhány fejezetét .

Thilo Schmid, a kiadói csoport ügyvezető igazgatója nyíltan vállalja, hogy a közelmúltban elfogadott pedofilellenes törvénycsomagra kívánt reagálni a lépésével, amely többek között betiltja a heteroszexualitástól eltérő szexualitást ábrázoló gyermek- és ifjúsági könyveket és filmeket – számolt be a Die Welt.

A fejezeteket átlapozva láthatjuk, hogy az kifejezetten a 18 alatti tinédzserekhez szól, alapos részletességgel és „kiskorúakat segítő egyszerűséggel” bemutatva az LMBTQ-jelenséget.

A szerzőpáros – Linda Becker és Julian Wenzel – propagandaszövege az LGBTIQ-mozaikszó értelmezésével kezdődik, a leszbikus, meleg, biszexuális, transzszexuális, interszexuális és queer kifejezések mélyreható magyarázatával. Az írók a mozgalom kialakulásával és céljaival folytatják, majd elidőznek a biológiai és a társadalmi nem különbségénél, s végül rátérnek a gyermekek jogaira.

Az olvasmány egyértelműen arra törekszik, hogy meggyőzze és befolyásolja az identitásukban még bizonytalan tinédzsereket.

Erre utal egy „magasröptű” dialógus is a bába és az újszülött között: „Gratulálunk! Ez egy lány!” kiált fel a gyermeket világra segítő bába, mire a baba, kezében egy zászlóval tiltakozik, hogy „Ez nem mindig egyértelmű!”.

A fejezeteket átlapozva láthatjuk, hogy az kifejezetten a 18 alatti tinédzserekhez szól, alapos részletességgel és „kiskorúakat segítő egyszerűséggel” bemutatva az LMBTQ*-jelenséget. A szerzőpáros – Linda Becker és Julian Wenzel – propagandaszövege az LGBTIQ*-mozaikszó értelmezésével kezdődik, a leszbikus, meleg, biszexuális, transzszexuális, interszexuális és queer kifejezések mélyreható magyarázatával. Az írók a mozgalom kialakulásával és céljaival folytatják, majd elidőznek a biológiai és a társadalmi nem különbségénél, s végül rátérnek a gyermekek jogaira. Milyen kár, hogy csak pár fejezetre futotta a fordítás…

A könnyen értelmezhető megfogalmazások több helyen sajnálatot szeretnének kelteni az olvasóban, érzékeltetve a bemutatott kisebbség ellehetetlenített helyzetét. Az LMBTIQ*- embereknek „van egy közös vágyuk: ahelyett, hogy kiközösítenék vagy kinevetnék őket, szeretnének önmaguk lenni, anélkül, hogy mások viccesnek találnák őket, vagy hogy igazolniuk kellene magukat.”

Az olvasmány egyértelműen arra törekszik, hogy meggyőzze és befolyásolja az identitásukban még bizonytalan tinédzsereket.

Külön felhívja a figyelmet arra tényre, hogy az ember a nemét maga választhatja, kitörhet a biológia által ránk kényszerített korlátok közül.

Thilo Schmid kifejtette, hogy nem lehet közömbös a kisebbségek diszkriminációja iránt, így ezzel a politikai üzenettel lázad a magyarországi eseményekkel szemben. Szerinte a gyermekvédelmi törvény átlép egy határt, így ő a digitális lehetőségekkel kíván átlépni egy másik határt, egy államhatárok közöttit.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

origo.hu

Fegyverekkel árasztja el Amerika Ukrajnát - küszöbön a világháború

borsonline.hu

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

vg.hu

Máris újabb éttermet nyit a McDonald’s – nyáron már várja a vendégeket

origo.hu

Kórházba került Zámbó Krisztián

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert