POLITIK

Hűtlenkedőkre a legveszélyesebbek a szupertraffipaxok

Értjük mi, hogy kell a pénz, de azért akadnak itt komoly személyiségjogi kérdések is, mivel belátnak, sőt be is fényképeznek az autónkba!
  • Szerző: DG

Nagy bajba kerülhetnek azok, akiknek rejtegetnivalójuk van a kocsijukban, az új, mától működő traffik ugyanis mindent látnak. Szó szerint mindent, nem csak az autónkat figyelik meg előlről, hátulról, felülről, de még az ülésekre is benézhetnek velük.

Azt mondják, csak azt figyelik, be van-e kapcsolva a biztonsági övünk, vagy épp nem a telefonunkat nyomkodjuk-e, de mi van, ha illetéktelenek kapják meg ezeket a felvételeket. Kifejezetten kellemetlen helyzetbe is kerülhetünk, ha nem az a személy ül mellettünk, akinek ott és akkor mellettünk kellene ülnie, és aztán ezek a felvételek rossz kezekbe jutnak.

Pár hete már beharangozták őket, mától pedig üzemszerűen dolgoznak is a fix sebességmérők az országban. Összesen 134 helyen 365 kamerával dolgozik a Véda rendszer, amely képes  a gyorshajtás mellett  rengeteg más szabálytalanságot is  kideríteni, például, hogy van-e érvényes műszaki vizsga az autónkon, hogy átléptük-e a záróvonalat, vagy átmentünk-e a piroson. De cudar idők jönnek a dugót a buszsávokban kikerülő BMW-sekre is.

A szupertraffik működéséről készült videón is jól látható, hogy innentől  kezdve nincs titok a hatóságok előtt, azt tudnak meg rólunk, amit csak akarnak, védekezni ellene nem nagyon tudunk.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezekből a karácsonyi sütikből egy morzsa sem marad
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?