HARCÉL

Gyurcsányék mindig csak elvettek a családoktól

Kormányra kerülésük után a Medgyessy-, majd a Gyurcsány-kormány minden családi kedvezményt felszámolt, ellenzékben pedig egyetlen családtámogatási megoldást sem szavazott meg. Az akkor MSZP-s, most DK-s politikusnak színt kell vallania a 2020-as költségvetés elfogadásánál.
  • Szerző: ripost

A Fidesz országgyűlési képviselője, Dunai Mónika pénteki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, jövő héten kezdi tárgyalni az Országgyűlés a jövő évi költségvetést, amely a családok támogatásának költségvetése. A kormánypárti frakció részéről minden támogatást és segítséget meg fognak adni ahhoz, hogy még több támogatást adjanak a családoknak.

Dunai Mónika emlékeztetett arra, hogy

Gyurcsányék mindig csak megnehezítették a gyermekes családok életét.

Az első dolguk volt, hogy elvették az egy- és kétgyermekesek családi adókedvezményt. Aztán eltörölték az első Orbán-kormány által bevezetett otthonteremtési támogatásokat. Elvették az édesanyáktól a három éves gyest. Sorra zárták be bölcsődéket, óvodákat. Adóemelésekkel és megszorításokkal sújtották a gyermekes családokat.

Dunai Mónika hangsúlyozta,

az elmúlt években sem szavazták meg a gyermekes családoknak szóló támogatásokat. Elutasították a családi adórendszert és az otthonteremtési támogatásokat is.

Miközben a magyar gyermekes családoktól minden egyes fillért sajnálnak, addig az Európai Parlamentben minden támogatást megszavaznak a bevándorlóknak.

Most is ki fog derülni, hogy valójában kiket támogatnak. Hiszen a jövő évi költségvetés már két és félszer akkora támogatást biztosít a családoknak, mint a baloldal által utoljára benyújtott 2010-es költségvetés.

A Gyurcsány által vezetett ellenzéknek színt kell vallania, hogy kinek az oldalán áll! – hangsúlyozta Dunai Mónika.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?