HARCÉL

A rendőrség megerősítette: szexuális zaklatás ügyében nyomoznak

Mint azt a Ripost is megírta, feljelentés alapján nyomozás folyik a budapesti szeretetotthonban kirobbant zaklatási botrány kapcsán. Az ügyben érintett Donáth László egykori szocialista képviselő is, aki jelenleg lelkészként dolgozik ott.
  • Szerző: ripost

Donáth László az édesapja a Momentum alelnökének és európai parlamenti képviselőjének, Donáth Annának. Az ügyet feltáró TV2 Tények kereste az intézményt és Donáth Annát is, azonban egyik esetben sem jártak sikerrel.

A rendőrség megerősítette a TV2 Tények című hírműsorának információit, miszerint nyomozás folyik, derült ki a televíziós csatorna tegnap esti híradójából. A hivatalos közlés szerint

a Budapesti Rendőr-főkapitányság június 13-án rendelt el nyomozást szexuális zaklatás és kényszerítés miatt.

A Tények kereste a szeretetotthont, ahol a zaklatás történhetett, és Donáth Annát, a Momentum európai parlamenti képviselőjét és elnökségi tagját is, azonban őket nem sikerült elérni.

Botrányos történetek szivárogtak ki az egyik fővárosi szeretetotthonból, hiszen az egyik ott dolgozó lelkész több alkalmazottat is zaklathatott, az érintettek viszont nem mertek lépni az ügyben. Egészen a napokig, amikor is az egyik idős gondozott hozzátartozója beszélt a Tények stábjának a történtekről.

"Hallottam, hogy volt egy nagyon kedves dolgozó, aki nemrégiben felmondott, és hallottam, hogy beszélték a dolgozók, hogy ez azért történt, mert valamelyik lelkész zaklatja és nagyon csúnyán bánik velük. De nem merték feljelenteni, merthogy nagyon nagy hátszele van" – mondta a hozzátartozó.

Mint kiderült, a lelkész az a Donáth László, aki 16 éven keresztül volt az MSZP országgyűlési képviselője, és még ma is nagy befolyással bír.

Néhány hete azonban a szeretetotthon egyik munkatársa megelégelte a sorozatos megaláztatást, és feljelentette az egykori baloldali politikust. A Tények információi szerint egy alkalommal egy folyosón hagyott kiskocsi miatt vesztek össze a szocialista lelkésszel, a szóváltás azonban hamar erőszakba váltott, amikor a férfi fojtogatni kezdte.

A Tények riportja szerint Donáth László az utóbbi években többször is tett neki szexuális ajánlatot, illetve molesztálta is: megfogta a mellét és a nemi szervét is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?