KÜLFÖLD

Fordulat a két emberrel is végzett, majd elmenekült sportlövő ügyében

A sportlövészt rengeteg egyenruhás kereste, ám ő végül megkönnyítette a dolgukat...
  • Szerző: Ripost

„A férfi, akit kedd reggel óta kerestünk Gard megyében, megadta magát” – jelentette be a Twitteren Gérald Darmanin belügyminiszter. Valentin Marcone-t este fél 8 órakor Saint-Marcel de Fontfouillouse település temploma közelében vették őrizetbe.
Arnaud Browaeys, a hajtóvadászat parancsnoka sajtótájékoztatóján elmondta: a gyanúsított a rendőri erők nyomásának köszönhetően adta meg magát, az előállításkor nem tanúsított ellenállást, csak annyit mondott: „elnézést kérek”.
A tájékoztatás szerint a férfi terepszínű egyenruhát viselt, kimerült volt, nem volt nála fegyver. Nem sokkal azelőtt, hogy megadta magát, a csendőrség megtalálta a búvóhelyét az erdőben.
„Feltehetően érezte, hogy körbezárták, nem maradt menekülési lehetősége” – mondta a parancsnok.

Mint azt a megírta: a 29 éves Valentin Marcone kedden lelőtte a főnökét és egyik kollegáját a Plantiers nevű település fűrésztelepén, ahol dolgozott, és ahonnan elbocsátották. A fegyverviselési engedéllyel rendelkező sportlövész a kettős gyilkosság után bemenekült a Cévennes-hegységben található településhez közeli erdőbe. A csendőrség a Párizsból érkezett elitalakulatokkal együttműködve egy 225 négyzetkilométeres körzetben próbált a férfi nyomára bukkanni. Munkájukat helikopterek és hőkamerával felszerelt drónok is segítették.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?