INSIDER

Exkluzív: Megszólalt az újszülöttjét a patakparton hagyó anya

Három hónap börtön után újra otthon lehet az a nő, aki tavasszal a máriabesnyői patak partján megszülte, majd magára hagyta a kisbabáját. A csecsemő a Péter nevet kapta, és nevelőszülőknél van. Szülőanyja mindent megbánt, és látni szeretné a kisfiát.

Máriabesnyő csendes utcájában, nem messze a híres Nagyboldogasszony Bazilikától lakik az a 28 éves lány, aki áprilisban a patakparton szülte meg kisfiát, majd az újszülöttet magára hagyta, és hazament. A picit egy kutyát sétáltató helybéli férfi találta meg, ő riasztotta a mentőket és a rendőrséget. Gabriellát hamarosan őrizetbe vették, három hónapig volt rács mögött. Most azonban bűnügyi felügyelet alá került az édesanyjánál, ahol a munkatársai felkeresték. A fiatal nő félénken nyitott ajtót.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Sok itt a rosszakaróm, lépten nyomon gyilkosnak neveznek, anyukámat is megszólják. Pedig, ha tudnák, mennyire megbántam mindent! Bárcsak visszaforgathatnám az időt, nem tenném meg még egyszer!” – hajtotta le a fejét.

Ahogy beszélgetünk, kirajzolódik a története. Gabi a közeli tésztagyárban dolgozott, ott ismerte meg a gyermek apját, egy kínai fiatalembert. A fiú nem sokat beszélt magyarul, de ahhoz eleget, hogy elcsavarja a lány fejét. Ebben a rövid kapcsolatban fogant meg a kisfiú, akinek érkezését Gabi csak nem sokkal a szülés előtt vette észre.

A kis Péter iratai Gabriellához érkeztek

„A ciklusom sosem volt szabályos, az is gyakran előfordult, hogy meghíztam, majd lefogytam. Nem is gyanakodtam, amíg egyértelműen meg nem éreztem a baba mozgását. Nem sokkal a születése előtt jöttem rá, hogy terhes vagyok, és fogalmam sem volt, hogyan mondjam el a családomnak. Szégyelltem, hogy kínai az apja, hogy futó kaland volt csupán. Azt hittem, van még időm, de a baba hét hónapra megszületett” – magyarázta.

 

Itt hagyta magára a máriabesnyői anya az újszülött gyermekét

Ha kíváncsi vagy rá, mivel magyarázta az anya szörnyű tettét, és hogyan fogadta mindezt az ő édesanyja, akkor keresd a szerdai napilapot az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?