Létrehozva: 2020.01.25.

Egy kicsinyes trükköző vezényli a kórust ellenünk

Egyre nyilvánvalóbb, hogy Manfred Weber fogja össze azokat az erőket az Európai Néppárton elül, akik Fidesz eltávolításában érdekeltek.

Több jel is arra mutat, hogy Manfred Weber kicsinyessége nem ismer határokat, ráadásul az EPP képmutató frakcióvezetője a szólásszabadságot is kétségbe vonja.

„A Fidesz és Orbán Viktor nem használták ki az lehetőséget arra, hogy tisztázzák magukat azokban az ügyekben, amik a párt tagságának felfüggesztéséhez vezettek” – mondta a német politikus Ráadásul Weber, aki szerint, a CEU sorsa sem rendeződött. Weber korábban egyértelműen a CEU Budapesten maradása mellett foglalt állást. Emlékezetes, hogy amikor legutóbb Budapesten járt a legeslegelső útja a CEU központjába vezetett.

Mindeközben Weber szokásához híven meglehetősen kettős játékot játszik. Amikor legutóbb Brüsszelben újságírók kérdezték, ezt válaszolta:

– A Fidesz képviselői megbízható munkát végeznek a frakcióban, hozzájárulnak pártunk európai parlamenti munkájához. A kérdés ugyanakkor a pártcsaládra vonatkozik és arra, hogy milyen értékek mentén politizálunk – fogalmazott a bajor politikus.

Egy kormányzópárt azért tartozik egy pártcsaládhoz, hogy ha az országnak védelemre, támogatásra van szüksége, akkor legyenek szövetségesei – jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök legutóbbi rádióinterjújában azzal kapcsolatban, hogy az Európai Parlament (EP) csütörtökön elmarasztaló határozatot fogadott el el Lengyelországgal és Magyarországgal szemben, melyet a Fidesz pártcsaládjából, az Európai Néppártból is több képviselő megszavazott.

Sokan elárulták Magyarországot csütörtökön a néppárti képviselők közül is, „egy centiméterre voltunk attól, hogy kilépjünk„ az EPP-ből, mondta el Orbán Viktor. Hozzátette: a Fidesz csak azért nem lépett még ki a szövetségből, mert Franciaország, Olaszország és Spanyolország kiállt a vitában Magyarország mellett. Annak ellenére tették ezt, hogy az EPP egyes vezetői az európai parlamenti vita során pártfegyelemre, vagyis a Magyarország és Lengyelország elleni határozat megszavazására buzdítottak.

Weber kicsinyességét már a tavalyi EP-választási kampány előtt sokan megismerhették. Európai parlamenti képviselőként több mint 4300 eurós fizetést vághatott zsebre havonta, de a legtöbb költségét számla nélkül is megtérítik neki. Weber ennek ellenére az alsó-bajorországi Wildenbergben található házába jelentette be pártja, a német Keresztényszociális Unió (CSU) helyi szervezetének irodáját, hogy még az irodabérleti díj is a saját zsebébe vándoroljon. A politikus 15 év alatt egyes számítások szerint is mintegy 400 ezer eurót keresett a kicsinyes trükközés révén.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Helyesírás: Ön tudja, hogy kicsi vagy nagy kezdőbetűvel írjuk ezeket a szavakat?

origo.hu

Fegyverekkel árasztja el Amerika Ukrajnát - küszöbön a világháború

borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

vg.hu

Az orosz-ukrán háború 793. napja – az orosz győzelem kulcsa: Csasziv Jar

mindmegette.hu

Itt a Lidl nagy dobása: ilyen még nem volt egyik hazai boltban sem!

origo.hu

Kórházba került Zámbó Krisztián

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

ripost.hu

„Isten veled” - súlyos döntést hozott a Házasság első látásra szerelmespárja

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert