POLITIK

Az erőszakos bűnözők korábbi szabadulásáról is kikéri az emberek véleményét a kormány

Aktivista csoportok azt akarják elérni, hogy az erőszakos bűnelkövetők is a lehető legrövidebb ideig legyenek rács mögött.
  • Szerző: RIPOST

A magyar kormány által meghirdetett Nemzeti Konzultáció újabb témájáról adott tájékoztatást a kabinet hivatalos közösségi oldalán.

A Facebook-ra feltöltött videóban az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára felidézte a nagy felháborodást kiváltó győri gyilkosságot, melyet egy a börtönből büntetésének letöltése előtt kiszabadult erőszakos bűnöző követett el.

– A gyilkosság áldozatai akkor egy tizenhárom éves lány és egy tízéves voltak – emlékeztet rá a videóban Völner Pál.

Az államtitkár elmondta, nem ez volt az egyetlen hasonló eset és ezek miatt is vannak, akik úgy gondolják, meg kell tiltani azt, hogy akik mások életére törnek, azok előbb kerülhessenek szabadlábra.

Völner Pál a videóban kitér arra is, hogy egyes, ún. aktivista csoportok azt akarják elérni, hogy az ilyen erőszakos bűnelkövetők is a lehető legrövidebb ideig legyenek rács mögött.

– Ez egy olyan fajsúlyú kérdés, hogy a Nemzeti Konzultáció témái között is szerepel – ismerteti a kormányzat közösségi portálján az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

És ezeket olvastad már?