Létrehozva: 2020.03.08.

A királynő nem fél a koronavírustól, folytatja a munkát

Hiba lenne azon élcelődni, hogy egy koronás főnek szabad-e félnie a koronavírustól, inkább tisztelettel adózzunk II. Erzsébet kitartása és szívóssága előtt. Folytatja a munkát, eddig a koronavírus miatt egyetlen rendezvényt sem mondott le.

A királynő bár jóval túl a kilencvenen nyilvánvalóan a legveszélyeztetettebb korcsoportba tartozik, eddig nem engedte, hogy a koronavírus járvány bárhogyan is megakadályozza feladatainak ellátásában. A körülötte lévők ugyanakkor egyre inkább féltik attól, hogy ebből még baj lehet.
A 93 éves uralkodó holnap részt vesz például a Brit Nemzetközösség Napján a Westminster Apátságban, a királyi család további nyolc tagjával együtt, ahol 54 nemzetközösség képviselői lesznek jelen.
Egy magas rangú tisztviselő a Buckhingham Palotából tegnap este azt nyilatkozta, a királynő úgy döntött, hogy ezzel példát mutat. Azt akarja jelképzeni, hogy legyünk óvatosak, de maradjunk nyugodtak és folytassuk a munkát.

Nem kevesen vannak ugyanakkor azok, akik mindezt egy 93 éves ember esetében már könnyelműségnek tartják. A koronavírus megbetegedések száma már elérte a 206-ot az Egyesült Királyságban, 43-ra emelkedett a halálos áldozatok száma.
Kiderült ugyanakkor, hogy van már egy „vészforgatókönyv” is, miszerint a királynő szabadságra küldi a személyzet több mint 65 százalékát és csökkentett létszámú csapattal, takaréklángon működteti az udvart. Szó lehet egy önkéntes karanténról, hogy az uralkodó valamelyik vidéki kastélyába Sandringhambe vagy a Balmoralba költözik, hogy csökkentse a fertőzés kockázatát. A 98 éves Fülöp herceg már Sandringhamben tartózkodik, szigorú felügyelet mellett, lényegében önkéntes karanténban.
A Buckingham-palota szóvivője azt mondta: „A kormány tanácsát követjük a koronavírussal kapcsolatban. Amit mondanak, azt tesszük.„
Ijesztő tény ugyanakkor, hogy a 90 éven felüliek között 50 százalékos a koronavírus okozta halálozás. Nagy-Britanniában a nagy sportszervezetek vezetői megvitatják, hogy az összes sportrendezvényt zárt ajtók mögött tartsák-e meg a következő egy hónapban. Egyelőre nem jutottak döntésre.
A kormánytagok megbeszéléseket folytattak a vezető szupermarket láncokkal annak érdekében, hogy folyamatos és zavartalan legyen az élelmiszer ellátás a leginkább fertőzött területeken.Boris Johnson kormányfő speciális ügyekre szakosodott Cobra bizottsága legfontosabb feladatnak a járvány terjedésének lassítását tartja, hogy minél közelebb jussunk a melegebb időjáráshoz, ami eleve gátolja a vírus terjedését.
Egy vezető mikrobiológus figyelmeztetett, hogy Nagy-Britanniában a járvány várhatóan húsvétkor tetőzik, így jobb, ha a családok nem terveznek közös utakat, nem foglalnak le szállodákat, repülő és vonatjegyeket.
A járvány kitörése óta Nagy-Britanniában a mentőkhöz egyharmaddal több telefonhívás futott be, a kórházak a munkaerőhiány ellenére 500 új munkahelyet hirdettek meg.
További hírek a koronavírusról Az Egyesült Államokban a megerősített esetek száma több mint kétszeresére nőtt a 24 óra alatt, 148 esetről 377-re.
Egy német mikrobiológus állítja hogy a Covid-19, azaz hétköznapi nevén a koronavírus sokkal hosszabb ideig képes életben maradni a különböző felületeken, mint azt korábban gondolták, más vírusokból kiindulva, – akár kilenc napig műanyag felületen, öt napig üvegen, fémen és fán.
Ferenc pápa a vasárnapi imákat és a pápai misét élő közvetítés útján közvetíti ma is az interneten, hogy távol tartsa a tömegeket a Szent Péter tértől. l Olaszországban már 233-ra emelkedett a halálos áldozatok száma, tegnap egy nap alatt 36-an halak meg. A kórházak több újságcikk szerint az összeomlás szélére jutottak.
Több mint 60 ember kapta el a koronavírust, miután részt vett egy temetésen Spanyolország északi részén.
   

Ez is érdekelhet

origo.hu

Primark üzlet nyílik májusban Budapesten, megvan a pontos dátum!

origo.hu

Fegyverekkel árasztja el Amerika Ukrajnát - küszöbön a világháború

borsonline.hu

Elsírták magukat a rendőrök, amikor beléptek a lakásba: 6 hetes ikerpárt találtak holtan

hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

hirtv.hu

Napindító: Dunda György – A külföldön tartózkodó hadköteles korú férfiak mától nem kaphatnak útlevelet + videó

origo.hu

Kórházba került Zámbó Krisztián

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 20-26.: Nehézségeket jeleznek a bolygók

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert