dosszié ikonMagyar Péter
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.05.13.
Módosítva: 2024.05.14.

Ebben a bűnbandában csalt S. Mária, Magyar Péter segítője

1200 embert vertek át.

Négy évet ült fegyházban piramisjátékért Magyar Péter barátnőjének édesanyja. Erről ír a Metropol. A lap úgy értesült, hogy S. Mária Judit egy bűnbanda tagjaként ezerkétszáz embert vert át úgy, hogy kicsalta a pénzüket, sőt, bankpapírokat is hamisított. A lap szerint a károsultak többsége nyugdíjas volt. Magyar Péter EP-listájának hetedik helyén pedig egy olyan jelölt szerepel, aki agymosottnak tartja a magyarokat.

Négy évet ült fegyházban piramisjátékért Magyar Péter gazdasági vezetője – ezzel a címmel közölt cikket hétfőn a Metropol. A portál S. Mária múltjáról közöl részleteket. A Metropol információi szerint Magyar Péter egyik legközelebbi munkatársa egy piramisjátékot üzemeltető banda tagjaként éveken át csalt, lopott és hamisított, nyugdíjasok százait is gátlás nélkül megkárosítva.

A Metropol több képet is közölt, amelyen S. Mária Magyar Péter mellett látható. A nő Magyar Péter élettársának az édesanyja, vagyis – ahogy a Metropol fogalmaz – a legszűkebb stábba tartozik.

Ő kezeli a számlákat, fizeti a beszállítókat, a színpadi technikát, a testőröket, és irányítja a hirtelen százmilliókkal felduzzasztott Magyar-klán pénzügyeit. Magyar Péter színpadra lépés előtt jellemzően vele vált szót utoljára – írja a Metropol.

A portál abból a jogerős ítéletből is közöl egy részletet, amely szerint

S. Mária bűnszervezetben ezerkétszáz embert csapott be és fosztott ki

társaival együtt, azt ígérve, hogy befektetik a pénzüket. Csakhogy semmilyen pénzügyi tevékenységet nem végeztek, a beszedett pénzeket pedig elköltötték vagy elrejtették.

A Metropol szerint a bírósági ítélet kimondta, hogy egy károsultra vetítve S. Mária okozta a legnagyobb kárt, miután 108 milliót csalt ki egyetlen embertől. Volt, akit arra is rábeszélt, hogy adja el a lakását. Sőt – mint írják – súlyosbító körülményként értékelte a bíróság, hogy S. Mária akkor is folytatta az emberek kifosztását, amikor a banda egyes tagjait már letartóztatták. Hozzáteszik:

bűntársaival nyolcmilliárd forintot tüntettek el, a pénz nagy része pedig azóta sem került elő.

Bár Magyar Péter hétfőn a közösségi oldalán tagadta, hogy párja édesanyja bármilyen tisztséget töltene be pártjában, azt nem cáfolta, hogy

S. Mária négy évet töltött fegyházban

a Metropol cikkében felsorolt bűncselekmények elkövetése miatt.

Ahogy azokat a botrányokat sem tisztázta, amelyek az elmúlt napokban sorra derültek ki holdudvarának tagjairól.

Agymosott nép – 2021-ben például ezzel a jelzővel utalt a magyar emberekre Kollár Kinga, aki jelenleg Magyar Péter pártjának EP-listáján a 7. helyet kapta meg.

Magyar Péter jelenleg az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi ügyekért felelős főigazgatóságán dolgozó politikusáról a Mandiner írta meg, hogy korábban kommentben becsmérelte a választókat.

„Sajnos, amíg az oktatás nem változik, addig mi is ugyanolyan agymosott nép maradunk, mint az oroszok” – írta.

2021-ben Márki-Zay Péter tett hasonló nyilatkozatot. A baloldal akkori miniszterelnök-jelöltje a rezsicsökkentés támogatóit trágyával táplált gombákhoz hasonlította.

Márki-Zay Péter akkor a kampányban folyamatosan sértegette a választókat. Többször is arról beszélt, hogy akik hisznek a rezsicsökkentésben vagy a bevándorlásellenességben, azok ostobák.

Nemrég

Magyar Péter egyik jelöltjéről is az derült ki, hogy évekig fúrta a rezsicsökkentést Brüsszelben.

A Magyar Nemzet néhány napja arról írt, hogy a szintén Magyar Péter európai parlamenti listáján szereplő Gerzsenyi Gabriella egy 2023-as posztjában úgy fogalmazott, hogy „számtalanszor leírtam jómagam is, még brüsszeli tisztviselőként, hivatalos jelentésekben, hogy a rezsicsökkentéssel maga alatt vágja a fát az ország, véget kellene neki vetni. Hasztalan” – foglalta össze a híradóban az M1.

A Mandiner számolt be arról, hogy Magyar Péter a Putnokon tartott utcai fórumon obszcén kifejezéseket - állítólagos idézeteket - üvöltözött egy templomi menetnek, és még a szertartás közben is bekiabált a templomba. A portál közzétett erről egy videót is, amelyen - állításuk szerint - jól látszik, hogy mindez nem véletlenül történt, Magyar Péter és követői direkt a templom előtt várakoztak, hogy a politikus a miséről távozókkal kiabálhasson.

„Ha itt vagy a templomban gyere ki, Gyere ki! Polgármester úr, gyere ki a templomból!”- ezt kiabálta Magyar Péter a putnoki katolikus templom előtti téren pénteken. A templomban még tartott a szertartás, a baloldali politikust azonban ez láthatóan nem zavarta. Magyar a kampányautójának platóján állva trágár mondatokat kiabált a mikrofonba, amelyekről azt állította, hogy a település polgármesterétől származnak.

Az obszcén szavakat tartalmazó állítólagos idézetet Magyar Péter többször is megismételte. Akkor is, amikor a mise végén a résztvevők elhaladtak előtte. Sőt: a felvételből az is kiderül, hogy Magyar kifejezetten azt várta, hogy a gyülekezet kijöjjön a templomból.

„Felolvasom az uraknak is a zászlóval, akik a templomból jönnek, hogy kikkel voltak együtt bent. Tamás Barnabás polgármester mondta: Gyurcsányt a s..em egyik felére Vonát meg a másik felére rajzoltatom és hagyom, hogy rugdossák. Maximum fájni fog, de megéri, mert oda valók. A fidesz nyer, mert azzal azért tiszában vagytok, hogy nyer, és ha nem fideszes lesz a képviselő, akkor sz.ni fogunk. L..szt fognak adni olyan területre, ahol nem fideszes a képviselő” – magyarázta a politikus, aki akkor sem hagyta abba a templomi menet zavarását, amikor már csak a templomot elhagyó hívek haladtak el előtte. A Tisza Párt alelnöke a plébánost sem hagyta ki a beszédéből.

Politikai értelemben Magyar Péter olyan, mintha Vadai Ágnes és Márki-Zay Péter szerelemgyereke lenne – erről beszélt a Fidesz kommunikációs igazgatója a közösségi oldalára feltöltött interjúrészletben. Menczer Tamás szerint Magyar Péter szereti kritizálni, bírálni és lenézni azokat, akik nem értenek vele egyet. Egy olyan kép alá is ironikusan kommentelt, amelyen idősek láthatók. Magyar Péter azt írta: „Fiatal Demokraták Szövetsége”.

A választókörzetéhez tartozó emberekkel találkozott néhány napja a Parlamentben Menczer Tamás. A képen idősek láthatók: „Remek közösség” – írta mellé a politikus. A posztot Magyar Péter sem hagyta szó nélkül, ő viszont már egész más stílusban reagált: „Fiatal Demokraták Szövetsége” – írta alá.

„Valóban idős emberekből álló közösséggel találkoztam, de mindenki egyformán értékes, fiatal, idős, ilyen- olyan, és ott azt kommentelte, hogy »Fiatal Demokraták Szövetsége«. Ironikusan, lenézően, gőgösen – ilyen egy agresszív, narcisztikus ember” – mondta Menczer Tamás.

Az elmúlt években rendszeresen előfordult, hogy lenézően beszéltek a szavazókról baloldali politikusok.

Évekkel ezelőtt Vona Gábor akkor még a Jobbik-elnökeként gyűlölködő, aljas embereknek írta le az egész életüket végigdolgozó nyugdíjasokat. A gúnyolódó bejegyzésen, amelyben az időseket ostobának állította be, rengetegen felháborodtak.

„Sok a patkány Magyarországon”

Csakúgy, mint Bangóné Borbély Ildikó 2019-ben tett nyilatkozatán. A szocialista politikust akkor az ATV-ben kérdezték arról, szerinte miért nő a kormánypártok támogatottsága, amire Bangóné Borbély Ildikó minden előzmény nélkül azt válaszolta, hogy szerinte sok a patkány Magyarországon.

Márki-Zay Péter a rezsicsökkentés támogatóit hasonlította trágyával etetett gombákhoz. „Ez olyan, mint a migráció, ezzel meg lehet nyerni egy választást addig, amíg – ahogy mondják Amerikában – az embereket trágyával etetjük, úgy tartanak, mint a gombát.”

Később pedig Márki-Zay újabb jelzővel is kiegészítette, hogy mit gondol a kormánypárti szavazókról. „Azok, akik elhiszik, hogy a Fidesz bevándorlásellenes, azok végtelenül ostobák” – mondta.

Az időseken gúnyolódó megjegyzésével ehhez a sorhoz csatlakozott Magyar Péter is,

aki Menczer Tamás szinte minden bejegyzésére reagál.

„Magyar Péter olyan, legalábbis politikai értelemben, mintha Vadai Ágnes és Márki-Zay Péter szerelemgyereke lenne. Szereti kritizálni, bírálni és lenézni azokat, akik nem értenek vele egyet” – mondta a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója.

Menczer Tamás szerint Magyar Péter kényszeres kommentelő, aki nem hagyta ki azt a posztot sem, amelyben a kommunikációs igazgató felhívta a figyelmet arra, hogy Magyar a háborúval kapcsolatos megnyilvánulásában sem tűzszünetről, sem béketárgyalásokról nem írt.

„Kiteszek egy posztot, és három perc múlva megjelenik, tehát ezzel tölti az idejét, de nem a témáról írt, hanem engem sértegetett. Persze a sértegetésem is nagyon fontos, én ezen jót szórakozom, de ennél talán fontosabb lett volna az, hogyha a témával kapcsolatban nyilvánul meg” – fogalmazott Menczer.

A kommunikációs igazgató szerint Magyar Péternek azok sértegetése és lenézése fontos, akik nem értenek vele egyet, és az is látszik, hogy háborúpárti, hiszen ezzel a fontos a témával nem foglalkozik.

Hárítja a felelősséget

A Mandiner cikke szerint bár a baloldali politikus közösségi oldalán azzal védekezett, hogy ő csak putnoki polgármester szavait olvasta fel, a trágár kifejezéseket is tartalmazó idézetet „semmilyen fellelhető dokumentum, jegyzőkönyv vagy hangfelvétel sem támasztja alá”.

A portál: Magyar Péter nem reagált az idézetek hitelességével kapcsolatos aggályokra, és nem adott magyarázatot arra sem, miért folytatta az ordítozást, amikor már csak az egyszerű templomi hívek vonultak el előtte, miért üvöltözött be a templomba szertartás közben, valamint, hogy miért kereste magából kikelve a plébánost.

Az eset kapcsán Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője is megszólalt, aki azt mondta: „Tisztességes ember nem bántalmazza a feleségét és nem üvöltözik a templomból kijövő emberekkel!”
A képviselő úgy fogalmazott az internetre feltöltött videóban: Magyar Péter agresszív és otromba viselkedését minden templomba járó ember nevében vissza kell utasítani.

 

origo.hu

Emberre halálos, mérgező hal jelent meg a magyarok egyik kedvenc üdülőhelyén - fotó

ripost.hu

Innen nincs visszaút: Ben Affleck szerint a házassága J-LO-val csupán egy lázálom volt

borsonline.hu

Sztárparádé Bochkor Gábor szülinapi buliján: ritkán látni ennyi hírességet egy helyen

vg.hu

Azahriah a Puskásban: három nap múlva koncert, de valamiért tömegével adja el a jegyeket a közönség

ripost.hu

Megmutatja hatalmát az univerzum, 3 csillagjegy élete most felfordul

hirtv.hu

Verőcei hajóbaleset - egy fiatal nő holttestére bukkantak

ripost.hu

Alig tudja valaki a helyes megoldást erre az általános iskolás matek házira

lakaskultura.hu

A mosógépet nem a vízkő teszi tönkre: durva, mi okozza a bajt

ripost.hu

Mindenkit meglepett Klopp: ezt tette Szoboszlaival utolsó napján a búcsúzó edző

ripost.hu

"Nem tudom értelmezni" - váratlanul stílust váltott Tóth Andi

ripost.hu

Lehetetlen teszt, csupán az emberek 1 százaléka tudja megoldani

ripost.hu

Tízmilliószoros nap, Nyilas telihold: ez a 3 csillagjegy hatalmas esélyt kap az élettől

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter alelnöke a piramisjáték főszereplője: 1200 embert loptak meg, 7 milliárd forint tűnt el

INSIDER

Ellenzik a magyarok a kötelező sorkatonaságot

INSIDER

Gyurcsányék semmiből nem tanulnak – itt a bizonyíték, hogy háborúba sodornák Magyarországot

INSIDER

A történelem ismétli önmagát? A dollárbaloldal ismét háborúba sodorná Magyarországot

INSIDER

Szörnyűség: Megölte a saját apját, de azt nem hajlandó elmondani, hogy hol van a holttest

INSIDER

Szijjártó Péter: Június 9-én európai viszonylatban kell világossá tenni, hogy nem akarunk háborút

INSIDER

Deutsch Tamás: A magyarok elsöprő többsége békepárti állásponton van

INSIDER

Nógrádi György interjújától felrobbant a net, ezt gondolják róla az emberek