INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.21.

Elképesztő, hogy mi csapott le Magyarországra! Fotókon mutatjuk a pusztítás nyomait!

Csupán órák kellettek ahhoz, hogy elzárjon több települést! A nyomokat még másnap reggel is takarították.

Július 17-én, szerda este brutális vihar vonult át Magyarország felett, melyhez hasonló már nagyon régóta nem sújtotta a térséget. A jégeső, a szélvihar, az árvíz és az áramkimaradás több településen is órákon át tartó nehézséget okozott. A romokat még másnap reggel is takarították. Lássuk, melyek voltak a Ripost elmúlt hetének legizgalmasabb cikkei az olvasók szerint.

oroshaza
Orosházán a kocsik aljáig ért a hirtelen lehullott eső Fotó: Vihar Vonal Viharvadász Csapat

A Ferihegyi repülőtér járatai várakoztak vagy Bécs, illetve Pozsony felé tettek kitérőt, hogy elkerüljék a zivatart. A hétvégi Forma-1-es futam miatt a Hungaroringen is komoly szivattyúzási munkálatokra volt szükség, a pályán ugyanis több centiméter magasan állt a víz.

Tiszaug, Tiszajenő, Tiszavárkony, Tiszakécske, Tiszaalpár, Téglás, Kecskemét, Nyárlőrinc, Szolnok, Lakitelek, Maglód, Vecsés és Nyárlőrinc csupán néhány azok közül a települések közül, melyeket jószerével elsöpört a dió nagyságú darabokat is tartalmazó jégeső. Az alábbi, lapozható galériánkban most azt is megmutatjuk, hogy milyen károkat okozott a hirtelen jött vihar.

További részleteket a Ripost erről szóló cikkében olvashatsz, melyet IDE KATTINTVA láthatsz.

Ezt mondta Szegedi Erika főboszorkány a csillagjegyekről

A Mars, a Merkúr, a Vénusz és a Nap is jegyet vált, ami sok lehetőséget, de konfliktusokat is tartogat egyben, ez fogja meghatározni a következő néhány hetet. Mindenesetre senki ne csüggedjen, mert a végén szinte mindenki jól jár. A Ripost, Magyarország és egyben Európa főboszorkányát, Szegedi Erikát kérdezte arról, hogy a különféle csillagjegyek szülöttei mire számíthatnak a közeljövőben.

A Kosok anyagi helyzetében váratlan fordulat következhet. Szerencsét és anyagi fellendülést hoz számukra a legmelegebb nyári hónap. Az igazi kedvező fordulatra július 20-ig várni kell, mert akkor a Mars átlép az Ikrekbe. A főboszorkány azt tanácsolja, hogy semmilyen fontos döntést ne hozzanak a jegy szülöttei július 23-án. A további csilagjegyekről EBBEN A CIKKBEN olvashatsz.

főboszorkány, szegedi erika
Szegedi Erika főboszorkány a csillagjegyekről beszél Fotó: Ripost

Több tonnás monstrum okozott tragédiát Üllőn

A Ripost információi szerint a tragikus baleset kedden (július 16-án), délelőtt a Pest vármegyei Üllőn történt, de nem a városon belül, hanem az ipari területen. Úgy tudjuk, hogy az elzárt munkaterületen folyó munkálatokhoz hatalmas, több tonnás gépeket használtak, az egyik ilyen okozta a végül végzetesnek bizonyuló balesetet is. Információink szerint az egyik monstrum egyenesen egy ott dolgozó nőre zuhant.

Bár egyelőre nem tudni, hogy pontosan hogyan történt a tragikus baleset, lapunk úgy értesült, hogy a sokkos állapotban lévő munkatársak azonnal segítséget hívtak, a helyszínre így mentők, rendőrök és tűzoltók érkeztek. A történtekről szóló cikk további részleteit ITT OLVASHATOD.

Hiába a gyors segítség, a 40 éves nő életét már nem tudták megmenteni Fotó: Ripost

Elképesztő stílust enged meg magának Magyar Péter

Magyar Péter nagyon nyájas tud lenni mindaddig, amíg minden úgy alakul, ahogy az neki jó. Azonban, ha valaki kritikával illeti a tevékenységét, akkor kő kövön nem marad.

A legelső ilyen eset akkor történt, amikor Dezső Andrásról, a baloldali HVG újságírójáról állította azt, hogy egy propagandista. Mindezt azért, mert Dezső megszerzett egy róla szóló rendőrségi jelentést, és azzal kapcsolatban kérdéseket akart feltenni. Bár Magyar később azt mondta, hogy megbánta, amit mondott, az ATV egyik műsorában megismételte a propagandistázást. További, hasonló eseteket a Ripost cikkében olvashatsz.

Magyar Péter
Magyar Péter egyre elképesztőbb stílust enged meg magának Fotó: Polyák Attila

Ekkor locsoljunk a nyáron - megszólal a szakértő

Alapvetően nem okoz gondot a nyári melegben történő öntözés, ha az megfelelő technológiával történik. A leggyakoribb gond, hogy túl alacsony hőmérsékletű vízzel (ez főleg a fúrt kutakra jellemző), valamint nagyon gyorsan, rövid idő alatt öntözik meg a növényeket. Ebben az esetben a nagy hőmérséklet különbség okozhat rövid ideig tartó „sokkhatást”, de általában ez sem jelentős - olvasható a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal közösségi oldalán. Nemcsak az fontos tehát, hogy a reggeli vagy az esti órákban, munka előtt vagy után letudd a „kötelező” locsolást, hogy szép zöld legyen a kerted, hanem az is, hogy milyen technikával, milyen időközönként, milyen időpontokban locsolod a kerted. Ebben a nyári kánikulában ugyanis kiemelten fontos, hogy a növényeid is jól érezzék magukat. Ezzel kapcsolatban pedig az erről szóló cikkünkben tudhatsz meg többet.

Cikkünkből megtudhatod, mik a locsolás legfontosabb alapelvei (Képünk illusztráció) Fotó: Pixabay

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek