Létrehozva: 2022.08.21.
Módosítva: 2022.08.21.

A Trump- Orbán találkozó részletei

Orbán Viktor újabb videót osztott meg a találkozójukról.

Ahogy azt korábban a Ripost megírta, Orbán Viktor személyesen találkozott Amerikában Donald Trump volt amerikai elnökkel. 

A találkozóra a volt elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán került sor, a megbeszélésen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke valamint Susie Wiles, a Save America igazgatója, Brian Jack tanácsadó és Taylor Budowich, a Save America kommunikációs igazgatója.

ORBÁN Balázs; SZIJJÁRTÓ Péter; NÉMETH Zsolt; TRUMP, Donald; ORBÁN Viktor; TAKÁCS Szabolcs
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A magyar miniszterelnök beszámolt arról, hogy egyetértettek abban, hogy a háborús infláció és a háborús gazdasági válság egyetlen ellenszere a béke.

Békét viszont csak erős vezetők tudnak teremteni, ezért nekünk itt, Ukrajna szomszédságában az az érdekünk, hogy az Egyesült Államok erős legyen – emelte ki Orbán.

Trump elnök urat jól ismerjük, tiszteli és becsüli a magyarokat. Jó volt az együttműködésünk a múltban, ezért remélhetjük, hogy jó lesz majd a jövőben is. Sok sikert kívánok neki! 

– zárta a videót a magyar miniszterelnök.

A találkozóról most egy újabb videót osztott meg Orbán Viktor:

Orbán Viktor kormányfő kiemelt felszólalóként, „Hogyan harcolunk” címmel tartott beszédet az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján. A miniszterelnök szerint a mai progresszívek újra megpróbálják leválasztani a nyugati civilizációt a keresztény gyökereiről, ennek elkerüléséhez pedig összefogásra van szükség.

Magyarország Európa magányos csillag állama – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök Dallasban az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC). A magyar kormányfő elsőként szólalt fel, az ő beszédével kezdődött a háromnapos rendezvény, amely az amerikai jobboldal legjelentősebb fóruma.

Orbán Viktor beszédében kiemelte: a függetlenség, a szabadság és a szuverenitás a legfőbb érték, amiért a magyar kormány küzdött és küzdeni fog a jövőben is.

„Jómagam régi vágású szabadságharcos vagyok, én vagyok a leghosszabb ideje miniszterelnöki pozícióban lévő vezető Európában, az egyetlen migrációellenes politikai vezető kontinensünkön, ötgyermekes családapa. Olyan ország vezetője, amely mai napig a progresszív liberálisok támadása alatt áll” – fogalmazott a kormányfő, aki szerint a progresszív liberálisok és a kommunisták ugyanazok, és újra meg újra le kell győzni őket. – Annyi győzelmet arattunk, hogy az ember csak vakarja a fejét. A győzelem napi rutinná vált számunkra, de ismerjük a mondást: a tegnapi győzelem nem nyeri meg a mai meccset. A feladásra hajlamos ember sosem nyer, a győztesek pedig sosem adják fel. Ez a győzelmünk titka – húzta alá Orbán Viktor, aki szerint folytatni kell a harcot a kereszténységért és a keresztény demokráciáért.

A kormányfő úgy látta, a siker kulcsa, hogy száz százalékon harcolnak: „az igazat mondjuk és kiállunk az igazunkért, még akkor is, ha ezért a fél világ támad bennünket” – rögzítette. Kitért arra is, hogy az embereket a saját képmására teremtette Isten, ezért elég bátornak kell lenni ahhoz, hogy akár a legérzékenyebb kérdésekkel is foglalkozzanak, mint például migráció, gender vagy a civilizációk összecsapása. „Ne aggódjanak, egy keresztény ember nem lehet rasszista. A keresztény értékek megvédenek bennünket attól, hogy túl messzire menjünk” - szögezte le. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy fontos nevén nevezni az ellenséget.

„Vegyük például George Sorost - Magyarországon mi csak Gyuri bácsinak hívjuk őt – aki a leggazdagabb és az egyik legtehetségesebb magyar a világon. Figyelmeztetni szeretném önöket: legyenek óvatosak a tehetséges magyarokkal. Én jól ismerem Soros Györgyöt, ő az ellenfelem. Ő nem hisz semmiben, amit mi teszünk, amit képviselünk és egy egész hadsereg áll a szolgálatában: pénz, civil szervezetek, egyetemek, kutatóintézetek és a brüsszeli bürokrácia fele. Arra használja ezt a hadsereget, hogy akaratát rákényszerítse ellenfeleire, például ránk, magyarokra” – hangsúlyozta a kormányfő.

Orbán Viktor szerint a mai progresszívek újra megpróbálják leválasztani a nyugati civilizációt keresztény gyökereiről, de ha leválasztják a nyugati civilizációt zsidó–keresztény örökségéről, akkor a legrosszabb dolgok történhetnek meg a történelemben. Ennek elkerüléséhez pedig összefogásra van szükség. „Össze kell fogni az amerikai konzervatívokkal, mert mi, magyarok tudjuk, hogyan lehet leküzdeni a szabadság ellenségeit a politikai hadszíntéren” – fogalmazott.

A miniszterelnök úgy vélekedett: a politika önmagában nem elég, ez a háború egy kultúrháború. „Új életre kell keltenünk egyházainkat, családjainkat, egyetemeinket, közösségi intézményeinket. Magyarország öreg, büszke, de Dávid nagyságú nemzet, mely egyedül áll a globális Góliáttal szemben. Szeretnénk megnyerni az amerikai konzervatívok támogatását” – magyarázta Orbán Viktor.

Orbán Viktor szerint az amerikai kormány ideológiai nyomás alá helyezte Európát és különösen Brüsszelt. Mint mondta, az Obama-adminisztráció megpróbált arra kényszeríteni bennünket, hogy változtassuk meg Magyarország alaptörvényét, és töröljük ki abból a keresztény és nemzeti értékeket. A szabad világ vezető hatalma arra akart bennünket kényszeríteni, hogy változtassuk meg az alkotmányunkat egy globális liberális elképzelés szerint  – magyarázta.

A miniszterelnök felidézte, hogy a magyar kormány volt az első, amelyik nemet mondott a migrációra és megállította az illegális bevándorlást. „Sikerült nullára csökkentenünk az illegális migrációt” – szögezte le, hozzátéve: 160 ezer illegális határátlépési kísérletet akadályoztak meg.

A családpolitikára térve úgy fogalmazott: Európában azt mondják, a család nem létezik, de a magyar kormány tudja, hogy ha a tradicionális családok megszűnnek, semmi sem mentheti meg a Nyugatot a pusztulástól.

Kijelentette: Magyarországon nem csak fizikai falat épített a kormány a határokon és pénzügyi falat a családok köré, hanem egy jogi falat is felhúztak, hogy megvédjék a gyermekeket az őket célzó genderideológiával szemben.

Együttélésünk legfontosabb keretei a család és a nemzet – folytatta, emlékeztetve, hogy a magyar alaptörvény szerint a családi élet alapja a házasság és a szülő gyermek viszony. „Az anya nő, az apa férfi, a gyermekeinket pedig hagyják békén. Pont. Vita lezárva” – húzta alá.  

Az orosz–ukrán háború kapcsán a kormányfő azt hangoztatta, hogy amerikai–orosz tárgyalások nélkül sosem lesz béke Ukrajnában. „Ukrajna Magyarország szomszédja, és teljes mértékben szolidárisak vagyunk velük” – mondta, megjegyezve: Oroszország Ukrajna elleni támadása eddig közel egymillió embert kényszerített arra, hogy Magyarországra meneküljön. A kormányfő szerint a globalista vezetők stratégiája kiterjeszti és elnyújtja a háborút, és egyben csökkenti a béke esélyét.

„Csak erős vezetők képesek békét teremteni” - mutatott rá Orbán Viktor. Hozzátette: Ukrajna szomszédságában Magyarországnak borzalmasan nagy szüksége van olyan erős vezetőkre, akik képesek arra, hogy tető alá hozzanak egy békemegállapodást.

Kitért arra is, hogy Magyarország Európa legbiztonságosabb országa, és hogy a rendőrségnek a lehető legnagyobb mértékű támogatás jár.

Az adózás kapcsán elmondta, hogy a progresszív liberálisok mindig az emberek pénzét akarják. „Mi azonban úgy gondoljuk, hogy az emberek pénzének a saját zsebükben van a legjobb helye. Ezért egykulcsos személyi jövedelemadót vezettünk be, ami jelenleg 15 százalék. Mindössze 10 év alatt tíz százalékkal csökkentettük az adóterheket, amely legnagyobb csökkenés Európában. Nekünk van a legalacsonyabb társasági adónk Európában – sorolta az eredményeket.
 

A miniszterelnök az ötvenéves múltra visszatekintő Konzervatív Politikai Akciókonferencia előtt találkozott Donald Trump volt amerikai elnökkel is. 

„Nagyszerű időt töltöttünk együtt Orbán Viktor barátommal, Magyarország miniszterelnökével. Sok érdekes témát megvitattunk, kevesen tudnak annyit arról, mi történik ma a világban. Megünnepeltük nagyszerű áprilisi választási győzelmét is” – írta a találkozó után Donald Trump Truth Social nevű közösségi oldalán.

 


 

Ahogy várható volt, a miniszterelnök dallasi beszéde után beindultak a balliberális nemzetközi média úthengerei, amelyek újra megpróbálták elmagyarázni a közönségnek, hogy miért Orbán Viktor a leggonoszabb politikus a világon. 

A brit BBC rövid összefoglalójában többet foglalkozott a miniszterelnök tusványosi beszédével, mint a Dallasban elmondottakkal, kiemelték Hegedűs Zsuzsa korábbi tanácsadó lemondását is. A CPAC-et megnyitó beszéddel kapcsolatban leginkább azt emelték ki, amikor Orbán Viktor a magyar Alaptörvényből idézett. 

Hasonlóan a brüsszeli Politico is szükségének érezte a tusványosi beszéddel kezdeni összefoglalóját. Ami után leginkább a magyar családpolitikát emelték ki, hozzátéve, hogy az Egyesült Államokban is egyre népszerűbb az a „nacionalista populizmus”, amit – a Politico szerint – Orbán Viktor képvisel. Megjegyezték azt is, hogy Orbán Viktor egy félig üres előadóteremben tartotta meg a beszédét, habár ennek ellentmondanak azok a videók is, amit Orbán Balázs a miniszterelnök politikai igazgatója osztott meg közösségi oldalán. 

 

 

A szintén brit The Guardian – ahogy a miniszterelnök előre jelezte a beszédében – úgy fogalmazott  Magyarország autokrata vezetője tartott beszédet az amerikai konzervatívok előtt, a lap hozzátette, Orbán Viktor „nativista fehér sérelmi politikája” megfertőzte az amerikai jobboldalt. Valamint megismételte azokat az alaptalan vádakat, miszerint Orbán Viktor lebontotta a jogállamot Magyarországon. 

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) is a szokásos hangnemben foglalta össze a miniszterelnök beszédét. Úgy fogalmaznak, Orbán Viktor füttyszó helyett nagy tapsot kapott, miközben „agresszív retorikával a progresszív erők elleni harcra szólított fel”. A viszonylag hosszabb elemzésbe azért sikerült egy pontatlanságot is beleírni, ugyanis a FAZ cikke szerint Orbán Viktor azt mondta, hogy Magyarország az egyetlen európai ország, ahol biztonságban lehet este sétálni. A cikk szerzőjének figyelmét eszerint elkerülte, hogy a magyar miniszterelnök Budapestről beszélt, mint azon kevés európai fővárosok egyikéről, ahol még biztonságban lehet éjszaka a városban sétálni. 

Az amerikai MSNBC is hozta a tőle elvárható stílust, hiszen a magyar miniszterelnököt „autoriter bigottnak” nevezték, s hozzátették, hogy az amerikai jobboldal nagy része Orbánban többet lát, mint egy hatékony vezetőt, ő egy olyan modellt kínál, amelyet az amerikai konzervatívok „utánzásra” érdemesnek tartanak. És persze ők is megemlítik Hegedűs Zsuzsa esetét, s természetesen megismétlik azokat az elcsépelt vádakat, miszerint az Orbán-kormány felszámolta a magyar demokráciát. 

 

Az NBC szintén amerikai hírtelevízió adása szerint, Texasban Orbán Viktor „mentegetőzni próbált” a Tusnádfürdőn elmondott beszéde miatt. Valamint azt emelték ki, hogy a CPAC közönsége a csatorna elmondása alapján „itta Orbán Viktor szavait”, „nevettek a viccein”, és „mindenben egyetértettek vele”.

A legtipikusabban viszont talán a CNN hírtelevízió reagált, amely egy hosszas riporttal igyekezett riogatni az amerikai közönséget. A riportban szinte az összes már jól ismert balliberális toposz előkerül hazánkkal szemben, a CNN szerint Orbán retorikája „Magyarország történetének a legsötétebb időszakát idézi. Persze felidézték Orbán Viktor Tusnádfürdőn tartott beszédét is, valamint elmagyarázták az amerikai közönségnek, hogy összeomlóban van a magyar gazdaság. 

 


 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg - a csodálatos Cserháti Zsuzsa szenvedései

origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

borsonline.hu

Elképesztő fotók kerültek elő a TV2 gyönyörű sztárjának a múltjából

mandiner.hu

Összeomlott a muszlim vezetésű skót kormány

ripost.hu

Újabb RTL-es műsor titkos szereplőlistája szivárgott ki

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

mindmegette.hu

Olcsó kevert almás sütemény, ami egy óra alatt elkészül

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert

POLITIK

Macron is szeretne megszabadulni Ursula von der Leyentől?

POLITIK

A CPAC Hungary kiállás a hagyományos értékek mellett