RETRO RÁDIÓ

Végre egy torta, ami nem hizlal! Ez lett a karácsony sztárja

Végre egy torta, ami nem hizlal! Ez lett a karácsony sztárja
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2018. 12. 26. 11:00

Elegáns, ünnepi édesség. Üdítõ, egészséges és ellenállhatatlanul kívánatos ez a rusztikus megjelenésû, diétás desszert. A kókusz nagy kedvenc, ne hagyd ki a karácsonyi menübõl!

Nem száraz, nem kemény, hanem fantasztikusan lédús, ízes ez a torta. Mintha nem is diétás lenne!

Alacsony szénhidrát tartalmú, cukor-, liszt-, gluténmentes.

Előkészítés: 15 perc, sütés ideje: 30 perc.

HOZZÁVALÓK a 12 személyes tortához:

Torta alaphoz:

  • 100g darált mandula
  • 100g szárított kókuszreszelék
  • 2 tk sütőpor
  • 2 ek kristályos stevia (vagy más édesítő)
  • 1 tk útifűmaghéj
  • 50g vaj vagy kókuszolaj olvasztva
  • 3 tojás
  • 2 citrom leve és reszelt héja
  • Citromos sajtkrémes, joghurtos mázhoz:

  • 100g sajtkrém, felpuhítva
  • 100g natúr joghurt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 ek kristályos stevia (vagy más édesítő)
  • ELKÉSZÍTÉS:

    Tortaalap:

    1. Keverd össze a mandulát, kókuszt, sütőport, steviát, útifűmaghéjat.

    2. Öntsd a közepébe az olvasztott vajat, és óvatosan kavard el.

    3. Add hozzá a tojásokat is, dolgozd össze.

    4. Öntsd bele a citromlevet és a reszelt citromhéjat. Jól elegyítsd, majd töltsd át a sütőpapírral bélelt, kivajazott tortaformába.

    5. Süsd 25-30 percig a 180 Celsius fokra előmelegített sütőben.

    Citromos sajtkrémes, joghurtos máz:

    1. Keverd el a felpuhított sajtkrémet a natúr joghurttal.

    2. Add hozzá a steviát és a reszelt citromhéjat. Jól keverd össze, majd vond be a torta tetejét és oldalát a mázzal. (A mázat külön tálkában, öntetként is feltálalhatod).

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.