tóth gabi
Elegáns, ünnepi édesség. Üdítõ, egészséges és ellenállhatatlanul kívánatos ez a rusztikus megjelenésû, diétás desszert. A kókusz nagy kedvenc, ne hagyd ki a karácsonyi menübõl!
Nem száraz, nem kemény, hanem fantasztikusan lédús, ízes ez a torta. Mintha nem is diétás lenne!
Alacsony szénhidrát tartalmú, cukor-, liszt-, gluténmentes.
Előkészítés: 15 perc, sütés ideje: 30 perc.
1. Keverd össze a mandulát, kókuszt, sütőport, steviát, útifűmaghéjat.
2. Öntsd a közepébe az olvasztott vajat, és óvatosan kavard el.
3. Add hozzá a tojásokat is, dolgozd össze.
4. Öntsd bele a citromlevet és a reszelt citromhéjat. Jól elegyítsd, majd töltsd át a sütőpapírral bélelt, kivajazott tortaformába.
5. Süsd 25-30 percig a 180 Celsius fokra előmelegített sütőben.
1. Keverd el a felpuhított sajtkrémet a natúr joghurttal.
2. Add hozzá a steviát és a reszelt citromhéjat. Jól keverd össze, majd vond be a torta tetejét és oldalát a mázzal. (A mázat külön tálkában, öntetként is feltálalhatod).