tóth gabi
Ezt nem hiszed el! Végre egy szuperköret, ami nem hizlal! Kívánatosan ropogós és isteni finom! Így még biztos nem ettél cukkinit, imádni fogod, mert õrült jó!
Terjednek a mendemondák a ropogós zöldségchipsekről, melyek helyettesíthetik a krumplit és nagyon egészségesek. Csendben kérdezzük, hogy látott-e, kóstolt-e már ilyet valaki? Sikerült-e bárkinek elkészítenie?
A helyzet az, hogy például a cukkininek nagyon magas a nedvességtartalma, elkészítés közben összeesik, puha és löttyedt lesz, amit kevesen szeretnek. Gyakran úgy kell belecsempészni a diétás kajákba, hogy mégis... Most viszont olyan trükköt mutatunk, amivel tényleg szuper ropogós lesz a cukkini! Az eredmény pedig egy tökéletes és kívánatos köret, amit még a nem diétázók is imádni fognak!
1. A legfontosabb, hogy soha ne zöld héjú cukkiniből akard elkészíteni!
A sárga héjú változat húsa ugyanis sokkal kötöttebb, kevesebb a nedvességtartalma.
2. Spirálozd (vagy reszeld) le a cukkinit. Hagyd legalább 1 órán át szikkadni.
3. Hintsd meg szénhidrát-csökkentett liszttel. Zabliszt vagy Norbi liszt szuper hozzá.
4. Forgasd át.
5. Forró olajban süsd ki.
6. A ropogósra sült szalmachipset szedd szalvétára, sózd meg és már mehet is az asztalra!