Létrehozva: 2017.08.27.

Végre kiderült a ropogós cukkinichips titka: Jobb, mint a szalmakrumpli!

Ezt nem hiszed el! Végre egy szuperköret, ami nem hizlal! Kívánatosan ropogós és isteni finom! Így még biztos nem ettél cukkinit, imádni fogod, mert õrült jó!

Terjednek a mendemondák a ropogós zöldségchipsekről, melyek helyettesíthetik a krumplit és nagyon egészségesek. Csendben kérdezzük, hogy látott-e, kóstolt-e már ilyet valaki? Sikerült-e bárkinek elkészítenie?

A helyzet az, hogy például a cukkininek nagyon magas a nedvességtartalma,  elkészítés közben összeesik, puha és löttyedt lesz, amit kevesen szeretnek. Gyakran úgy kell belecsempészni a diétás kajákba, hogy mégis... Most viszont olyan trükköt mutatunk, amivel tényleg szuper ropogós lesz a cukkini! Az eredmény pedig egy tökéletes és kívánatos köret, amit még a nem diétázók is imádni fognak!

Ropogós cukkinichips

1. A legfontosabb, hogy soha ne zöld héjú cukkiniből akard elkészíteni!

A sárga héjú változat húsa ugyanis sokkal kötöttebb, kevesebb a nedvességtartalma.

2. Spirálozd (vagy reszeld) le a cukkinit. Hagyd legalább 1 órán át szikkadni.

3. Hintsd meg szénhidrát-csökkentett liszttel. Zabliszt vagy Norbi liszt szuper hozzá.

4. Forgasd át.

5. Forró olajban süsd ki.

6. A ropogósra sült szalmachipset szedd szalvétára, sózd meg és már mehet is az asztalra!

Fantasztikusan finom! Egy morzsa sem marad belőle...

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek