Létrehozva: 2017.07.22.

A hizlaló nokedli már a múlté: karfiolból készül a legújabb csodaköret

A diétázóknak sem muszáj megvonni maguktól a galuska élvezetét! Készítsd el az olaszok híres gnocchiját, alacsony szénhidráttartalmú, gluténmentes változatban.

Fogyni szeretnél, de közben sóvárogsz a régi élményre, amit galuska evés közben éreztél. Nem könnyű ennyire fegyelmezettnek lenni, annyi mindent megvonni magadtól.

Ez a recept tökéletesen beleillik a diétádba, és közben ugyanakkora örömöt okoz a fogyasztása, mintha igazi galuskát ennél.

A mennyei, könnyű tészta szétolvad a szádban. Diétázók is bátran ehetik, mert alacsony szénhidráttartalmú, egészséges, cukormentes, búzaliszt- és gabonamentes, azaz gluténmentes. Mindemellett az olaszok imádott gnocchijára hasonlít.

Miért éppen karfiolból?  Ennek a zöldségnek rendkívül magas a C-vitamin tartalma, amit a fagyasztóban sem veszít el. A torzsáját és néhány karfiolrózsát csemegézz el nyersen, míg az ételt készíted. A C-vitamin mellett még gazdag B-vitaminokban (B1, B2, B3, B5, B6, B9) és ásványi anyagokban (kálium, foszfor, magnézium, vas, cink, kalcium).

Hozzávalók:

  • 3 csésze (339g) karfiol
  • 1 csésze (141g) reszelt parmezán
  • 2 tojás sárgája
  • 1 tk.  reszelt fokhagyma
  • ½ tk. só
  • ¼ tk. őrölt bors
  • 1 tk. Ch Killer
  • ¾ csésze (86g) kókuszliszt vagy Norbi Update Master Mix
  • 228g mozzarella sajt
  • Elkészítés:

    1. Vágd le a karfiol torzsáját. A fejet szedd rózsáira, és gőzöld puhára a karfiolvirágokat. Konyhai robotgépben daráld finomra.

    2. A mozzarella sajt kivételével add hozzá a többi hozzávalót. A pillanatkapcsoló gombot nyomogatva, keverd össze.

    3. Tedd a mozzarellát egy kis mikrózható tálkába, és told a mikróba 1-2 percre, míg meg nem olvad. Ha serpenyőben csinálod, alacsony hőmérsékleten olvaszd meg.

    4. Ha már lágy, kavard a karfiolos keverékbe. Jól elegyítsd.

    5. Vizezett kézzel formálj galuskákat, darabonként kb. 1-2 evőkanálnyi tésztából. Úgy 48 darabot kapsz, ha nagyobbakat készítesz.

    6. Villával hengergesd körbe. Helyezd sütőpapírra, és tedd a fagyasztóba egy órára.

    7. Egy nagy fazékban forralj vizet, tegyél bele sót.

    8. Dobj 10-12 darab fagyott galuskát a zubogó, sós vízbe, és főzd 2 percig. Ne tovább, mert szétesik. Szűrd le, majd tedd a paradicsommártásba vagy egy kis fokhagymával ízesített olívaolajba (vagy vajba).

    9. Pár percig melegítsd a szószban vagy forrósítsd meg az olajban. Közben ízesítheted egy kis olajbogyóval, friss bazsalikomlevéllel.

    10. A fel nem használt galuskákat tárold légmentes dobozban vagy cipzáras hűtőzacskóban a mélyhűtőben.

    A galuskákat tepsiben is kisütheted. Úgy állagra kicsit keményebb lesz, de ízre ugyanolyan finom. 180 Celsius-fokos sütőben, 20 percig süsd, félidőben megfordítva.

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

    origo.hu

    Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

    borsonline.hu

    Rendőrök lepték el az eltűnt kétéves Danka otthonát: Markológéppel ássák fel a területet

    hirtv.hu

    Megtalálta az ukrán szálat az orosz Nyomozó Bizottság a krasznogorszki terrortámadással kapcsolatban

    ripost.hu

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    origo.hu

    Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

    travelo.hu

    Áprilistól ismét közvetlenül repülhetünk Budapestről ebbe az egzotikus fővárosba

    ripost.hu

    Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

    vg.hu

    Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

    ripost.hu

    Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

    ripost.hu

    Exei ajándékával költözött a férjéhez a TV2 sztárja

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -