Létrehozva: 2017.06.17.

Egészen elképesztő, ami a karfiollal történt, imádni fogod!

Végre egy igazi újítás! Karfiolt így még nem ettél! Apró, roppanós falatkák, mennyei fûszerezéssel. Lehet köret, de akár önálló fogás is. Készítsd el és söpörd be az elismerést!

Hihetetlenül finom ez az egyszerűen elkészíthető fűszeres köret, aminek senki nem tud majd ellenállni. Szénhidrátszegény, így bármikor fogyaszthatod, még akkor is, ha diétázol.

A marináló szószban lévő összetevők végtelen variációja és a sütés utáni ízesítés különleges ízvilága teszi egyedivé ezt a sült karfiolt.

Fűszeres sült karfiol

Hozzávalók:

  • 120 ml olívaolaj
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál borecet
  • 2 teáskanál curry por
  • 1/4 teáskanál kurkuma
  • 1 fej karfiol (kb. 90 dkg, 2 cm-es virágokra szedve)
  • 6 dkg pisztácia
  • 6 dkg pirított kókusz chips
  • petrezselyem vagy koriander díszítésnek
  • Elkészítés:

    1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, bélelj ki egy nagyobb tepsit sütőpapírral.

    2. Egy nagyobb edénybe keverd össze az olajakat, a szójaszószt, az ecetet, és a fűszereket habverő segítségével.

    3. A feldarabolt, megmosott karfiolt keverd össze ezzel a szósszal és hagyd állni 15 percig.

    4. Terítsd szét a tepsiben és süsd a forró sütőben 10-15 percig, amíg finom, ropogós nem lesz a széle.

    5. Tálaláskor szórd meg aprított pisztáciával kevert kókusz chipsszel és tegyél rá petrezselymet vagy koriandert.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek