RETRO RÁDIÓ

Robban a januári diétabomba: Új formában tér vissza a karfiolkenyér

Robban a januári diétabomba: Új formában tér vissza a karfiolkenyér
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 01. 10. 12:30

Nincs ötletesebb a magyarnál, pláne, ha a fölös kilóktól való megszabadulás a cél. Igazán könnyû lemondani a szénhidrátokról ezzel a szuper ötlettel, mellyel egy lelkes magyar diétázó rukkolt elõ!

Talán te is január elején kezdted el vagy kezdted újra a fogyókúrát, melynek első lépése valószínűleg nálad is az, hogy igyekszel teljesen kiiktatni a cukrot, illetve lehetősé szerint mindent, amiben liszt van.

Legnagyobb érvágás ilyenkor a kenyér elhagyása, hiszen annyira hozzászoktunk, hogy el sem tudjuk képzelni nélküle az életet...

Pedig nem lehetetlen! Nem kiiktatni kell a kenyeret, hanem más, egészséges élelmiszerrel pótolni. Ez a karfioltallér például briliáns megoldás!

Talán nem is lehet bemérni, olyan minimális benne a szénhidrát!

Használhatod köretként vagy kenyér és zsömle helyett! Nemcsak egészséges, de finom is, és biztosan nem dob rád pluszkilókat.

 

Karfioltallér

Hozzávalók:

  • 1 kis fej karfiol
  • 1 fej hagyma, finomra vágva
  • 3 ek. útifűmaghéj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • kevés reszelt parmezán (elhagyható)
  • 2 tojás
  • só, bors ízlés szerint
  • ínyencek chilit is tehetnek bele

Így készítsd

1. A karfiolt szedd rózsákra, sós vízben főzd meg.

2. A megfőtt karfiolt törd össze villával, és keverd hozzá a sajtot, a tojást, illetve az útifűmaghéjat.  Ízesítsd ízlésed szerint.

3. A  kész masszából készíts lapkákat, ezeket sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokon 25-30 perc alatt parádésra sül a  légkeverésen.

TIPP:

Kevés kókuszzsíron serpenyőben is elkészítheted.

Ötlet: (Andrea Laczó, Facebook)

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.