Nincs ötletesebb a magyarnál, pláne, ha a fölös kilóktól való megszabadulás a cél. Igazán könnyû lemondani a szénhidrátokról ezzel a szuper ötlettel, mellyel egy lelkes magyar diétázó rukkolt elõ!
Talán te is január elején kezdted el vagy kezdted újra a fogyókúrát, melynek első lépése valószínűleg nálad is az, hogy igyekszel teljesen kiiktatni a cukrot, illetve lehetősé szerint mindent, amiben liszt van.
Legnagyobb érvágás ilyenkor a kenyér elhagyása, hiszen annyira hozzászoktunk, hogy el sem tudjuk képzelni nélküle az életet...
Pedig nem lehetetlen! Nem kiiktatni kell a kenyeret, hanem más, egészséges élelmiszerrel pótolni. Ez a karfioltallér például briliáns megoldás!
Talán nem is lehet bemérni, olyan minimális benne a szénhidrát!
Használhatod köretként vagy kenyér és zsömle helyett! Nemcsak egészséges, de finom is, és biztosan nem dob rád pluszkilókat.
Karfioltallér
![]()
Hozzávalók:
- 1 kis fej karfiol
- 1 fej hagyma, finomra vágva
- 3 ek. útifűmaghéj
- 10 dkg reszelt sajt
- kevés reszelt parmezán (elhagyható)
- 2 tojás
- só, bors ízlés szerint
- ínyencek chilit is tehetnek bele
Így készítsd
1. A karfiolt szedd rózsákra, sós vízben főzd meg.
2. A megfőtt karfiolt törd össze villával, és keverd hozzá a sajtot, a tojást, illetve az útifűmaghéjat. Ízesítsd ízlésed szerint.
![]()
3. A kész masszából készíts lapkákat, ezeket sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokon 25-30 perc alatt parádésra sül a légkeverésen.
TIPP:
Kevés kókuszzsíron serpenyőben is elkészítheted.
![]()
Ötlet: (Andrea Laczó, Facebook)
![]()
