tóth gabi
Se cukor, se hagyományos liszt nem kerül ebbe az isteni diétás csodadesszertbe! Nem is csoda, hogy a recept futótûzként terjed az interneten. Ettõl nem szaladnak fel rád pluszkilók, bátran ehetsz belõle több szeletet is.
Íme, a csodasüti, ami meghódította a világ diétázóit! Fantasztikus könnyen elkészíthető és és isteni finom! Nem kell hozzá se cukor, se liszt, tökéletes desszert, amit fogyókúra alatt is bátran ehetsz!
Hozzávalók:
A sütialaphoz
A torta törzséhez
Így készítsd el:
1. A tojást, a kókuszolajat és az édesítőt habverővel keverd simára.
2. Külön tálkában keverd össze a darált mandulát, a mandula lisztet, a sütőport, és a fahéjat.
3. A lisztkeveréket borítsd bele a tojásos alapba és habverővel keverd simára. Masszív, morzsalékosodó tésztát kapsz - ez lesz a torta alapja.
4. Egy kapcsos tortaformát oldalt és alul is bélelj ki sütőpapírral, majd nyomkodd bele a torta alapjának tésztáját úgy, hogy körben legyen egy kicsi pereme is.
5. A tortatörzshöz válaszd ketté a tojásokat, a fehérjéből verj kemény habot. A tojások sárgájához add hozzá a sajtkrémet, a 100 g édesítőt, a fél citrom kifacsart levét, illetve a vaníliarúd kikapart belsejét, majd keverj ki belőle egy sima masszát. Ebbe forgasd bele óvatosan a tojáshabot, majd az így kapott krémet simítsd rá a tortaalapra.
Tipp: Ha a citrom héját is belereszeled, még intenzívebb lesz a citromos íz a krémben!
6. Mehet is a sajttorta a 160 fokra előmelegített sütőbe! 50 perc alatt lesz kész.
Fantasztikusan könnyű, üde, cukor nélkül készült fogyókúrás sütemény a végeredmény!
NÉZD MEG AZ ALÁBBI VIDEÓT, milyen könnyű elkészíteni ez az isteni sajttortát!