Marics Peti
Felejtsd el a hizlaló krumplit, válts egészséges zöldségekre! A diétád alatt is bármikor fogyaszthatod, akár önállóan is megállja a helyét az ízletes és szuperegészséges zöldségkavalkád!
A sárga, piros és harsány zöld színt adó színanyagok mind fontos szerepet játszanak az egészség megőrzésében.
Minél színesebb a köreted, annál egészségesebben táplálkozol!
Emellett az őszi zöldségek nagy erénye, hogy szemben a magas szénhidráttartalmú krumplival, sokkal nagyobb arányban tartalmaznak a testet valóban építő, egészséges tápanyagokat.
Természetes vitamintartalmuk igen magas, emellett számos hasznos ásványi anyag és nyomelem is található bennük. A vegyes zöldségköret nem emeli meg durván a vércukorszintedet, így a diéta alatt is bármikor fogyaszthatod.
1. Kelbimbó: rengeteg rostanyagot tartalmaz, felgyorsítja az emésztést
2. Piros kaliforniai paprika: magas C-vitamin és antioxidáns tartalma erősíti az immunrendszered
3. Édesburgonya: vasban és káliumban gazdag, kiválóan oldja a stresszt
4. Sütőtök: vérnyomáscsökkentő és vízhajtó hatással bír
5. Karfiol: magas antioxidáns, támogatja a méregtelenítést
6. Cukkini: gyorsítja az emésztést és a tápanyagok lebontását
Így készítsd el:
1. Kedvenc zöldségeidet feldarabolva terítsd el a tepsin, szórd meg oregánóval, bazsalikommal, sóval és borssal, majd önts rá egy kis olívaolajat és keverd össze őket.
2. 20 percig süsd 200 fokon és már kész is a legízletesebb fogyókúrás köret, amit akár önmagában is fogyaszthatsz!