tóth gabi
Ezt a gyümölcstortát annyira könnyû elkészíteni, hogy ha egyszer kipróbálod, biztos, hogy minden héten újra nekilátsz majd. Egyszerûen nem lehet neki ellenállni: gyümölcs és csokoládé alkot tökéletes harmóniát.
HOZZÁVALÓK:
A csokoládé krémhez:
TORTALAP ELKÉSZÍTÉSE:
1. A sütőt melegítsd 175 Celsius fokra.
2. Egy konyhai robotban finomra dolgozd el a lisztet, a sót és a kókuszreszeléket.
3. Kis lángon olvaszd fel a kókusz zsírt és az édesítőt, majd add a lisztes keverékhez.
4. Add hozzá a tojást és dolgozd össze a géppel, míg végül szemcsés tésztát nem kapsz. (Ha kézzel összenyomod, össze kell állnia).
5. Olajozz ki egy 22x22 cm-es torta formát (levehető aljút), és rakd bele a tésztát. Ujjaddal vagy egy kanállal egyenletesen nyomd a tésztát a forma aljába, és igazítsd ki az oldalakat is.
6. Süsd 12-16 percig a sütő közepén, míg aranyszínű és szilárd nem lesz.
7. Ha kész, tedd rácsra legalább 1 órára, hogy tökéletesen kihűljön.
CSOKOLÁDÉKRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
Szórd a reszelt csokoládét egy nagy tálba. Egy kis lábasban forrald fel a kókusztejet, majd öntsd a csokoládéra. Hagyd állni 1 percig, majd keverd, amíg sima és krémes nem lesz. Add hozzá a málnát, jól dolgozd össze.
A TORTA ÖSSZEÁLLÍTÁSA:
Öntsd a meleg csokoládé keveréket a kihűlt tortaalapra. Hagyd pihenni 20 percet.
Rendezd el a málnát (vagy más erdei gyümölcsöt) a tetején. Legalább 1 órára tedd hűtőbe, míg összeáll, megdermed.