Létrehozva: 2016.07.06.

WOWWW! Zéró szénhidrátos csúcskaja: szalonnás-húsos karfiolbomba!

Elkészült a 2016-os szezon legmenõbb diétás fogása: köret és feltét egyben, ropogós szalonnakéregben sütve. Ötletes, egyszerû és nagyon finom! Ne hagyd ki!

Most végképp bebizonyosodott, hogy a karfiolnál egyszerűen nincs jobb diétás zöldség! Nemcsak beltartalmi adottságai passzolnak szuper jól a fogyókúrához - szinte egyáltalán nincs benne szénhidrát, rostokban viszont gazdag -, de bámulatosan sokféleképpen elkészíthető. Szinte hihetetlen, de akár pizzát, kenyeret,zsömlét is készíthetsz belőle, de ha úgy tartja kedved, tálalhatod rizst helyettesítő köretként is.

Most pedig elkészült a valószínűleg legtökéletesebb karfiolfogás, amiből a fehérje sem hiányzik! Hús és köret egyben, méghozzá fantasztikusan egybesütve, ropogós szalonnával! A mellé kínált tejszínes szósz pedig már csak hab a tortán!

Szalonnás-húsos karfiolbomba

Hozzávalók:

1 közepes karfiol (körülbelül 500 g)

100 g bacon szalonna, csíkokban

Hústöltelékhez:

  • 300 g darált hús
  • 1 fej hagyma, finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • 1 tojás
  • só, bors
  • Mártáshoz:

  • 50 g  natúr sajtkrém
  • 1 dl tej
  • 2 teáskanál mustár
  • só, bors

  •  

    Így készítsd:

    1. Tisztítsd meg a karfiolt és tedd egyben egy méretes főzőedénybe. Öntsd fel vízzel, sózd meg és felforrástól számítva 5 percig főzd. Emeld ki rögtön a vízből, hűtsd vissza.

    2. A finomra vágott hagymát és a fokhagymát pirítsd le egy serpenyőben. Ínyencek és elszánt fogyúkúrázók egy-két chilipaprikát is belekarikázhatnak. A csípős íz jót tesz a karfiolnak, és nem mellesleg szuper jól felpörgeti a fogyást.

    3. A megdinsztelt hagymás alapot keverd a darált húshoz, add hozzá a fűszerpaprikát, a tojást, sózd és borsozd ízlés szerint.

    4. Tedd a karfiolt egy kivajazott sütőtálba, és borítsd be a bekevert húspéppel.

    5. Majd az egészet takard le a szalonnával úgy, hogy szépen egymáshoz illeszted a csíkokat.

    6. Takard le fóliával és mehet is a karfiolbomba a 180 fokra előmelegített sütőbe! 40 perc után vedd le a fóliát és így süsd tovább ezt a finomságot. Akkor kész, amikor a szalonna teteje láthatóan piros és ropogós, kb. 20 perc.

    7. Közben készítsd el a sajtmártást: Egy serpenyőben keverd össze a krémsajtot és a tejet, forrald fel. Keverd bele a mustárt, ízlésed szerint sózd, borsozd. Esetleg némi friss fűszernövénnyel - pl. snidling, petrezselyem - turbózhatod.

    8. Vedd ki a sütőből a csodálatosra pirult szalonnával borított húsos karfiolbombát.

    9. Szeletekre vágva, forró sajtkrémmel, esetleg friss tépett salátával tálald!

    Szuper diétás fogás, amit egyszerűen csak imádni lehet!

    Jó étvágyat!

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek