RETRO RÁDIÓ

WOWWW! Zéró szénhidrátos csúcskaja: szalonnás-húsos karfiolbomba!

WOWWW! Zéró szénhidrátos csúcskaja: szalonnás-húsos karfiolbomba!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 07. 06. 14:46

Elkészült a 2016-os szezon legmenõbb diétás fogása: köret és feltét egyben, ropogós szalonnakéregben sütve. Ötletes, egyszerû és nagyon finom! Ne hagyd ki!

Most végképp bebizonyosodott, hogy a karfiolnál egyszerűen nincs jobb diétás zöldség! Nemcsak beltartalmi adottságai passzolnak szuper jól a fogyókúrához - szinte egyáltalán nincs benne szénhidrát, rostokban viszont gazdag -, de bámulatosan sokféleképpen elkészíthető. Szinte hihetetlen, de akár pizzát, kenyeret,zsömlét is készíthetsz belőle, de ha úgy tartja kedved, tálalhatod rizst helyettesítő köretként is.

Most pedig elkészült a valószínűleg legtökéletesebb karfiolfogás, amiből a fehérje sem hiányzik! Hús és köret egyben, méghozzá fantasztikusan egybesütve, ropogós szalonnával! A mellé kínált tejszínes szósz pedig már csak hab a tortán!

Szalonnás-húsos karfiolbomba

Hozzávalók:

1 közepes karfiol (körülbelül 500 g)

100 g bacon szalonna, csíkokban

Hústöltelékhez:

  • 300 g darált hús
  • 1 fej hagyma, finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • 1 tojás
  • só, bors
  • Mártáshoz:

  • 50 g  natúr sajtkrém
  • 1 dl tej
  • 2 teáskanál mustár
  • só, bors

  •  

    Így készítsd:

    1. Tisztítsd meg a karfiolt és tedd egyben egy méretes főzőedénybe. Öntsd fel vízzel, sózd meg és felforrástól számítva 5 percig főzd. Emeld ki rögtön a vízből, hűtsd vissza.

    2. A finomra vágott hagymát és a fokhagymát pirítsd le egy serpenyőben. Ínyencek és elszánt fogyúkúrázók egy-két chilipaprikát is belekarikázhatnak. A csípős íz jót tesz a karfiolnak, és nem mellesleg szuper jól felpörgeti a fogyást.

    3. A megdinsztelt hagymás alapot keverd a darált húshoz, add hozzá a fűszerpaprikát, a tojást, sózd és borsozd ízlés szerint.

    4. Tedd a karfiolt egy kivajazott sütőtálba, és borítsd be a bekevert húspéppel.

    5. Majd az egészet takard le a szalonnával úgy, hogy szépen egymáshoz illeszted a csíkokat.

    6. Takard le fóliával és mehet is a karfiolbomba a 180 fokra előmelegített sütőbe! 40 perc után vedd le a fóliát és így süsd tovább ezt a finomságot. Akkor kész, amikor a szalonna teteje láthatóan piros és ropogós, kb. 20 perc.

    7. Közben készítsd el a sajtmártást: Egy serpenyőben keverd össze a krémsajtot és a tejet, forrald fel. Keverd bele a mustárt, ízlésed szerint sózd, borsozd. Esetleg némi friss fűszernövénnyel - pl. snidling, petrezselyem - turbózhatod.

    8. Vedd ki a sütőből a csodálatosra pirult szalonnával borított húsos karfiolbombát.

    9. Szeletekre vágva, forró sajtkrémmel, esetleg friss tépett salátával tálald!

    Szuper diétás fogás, amit egyszerűen csak imádni lehet!

    Jó étvágyat!

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.