kulcsár edina
Eszméletlen fogyókúrás újítás híre ért Magyarországra! Szinte biztos, hogy így még soha, de soha életedben nem ettél karfiolt! Nem hiszed el, popcorn lett belõle: csakhogy ez szénhidrátmentes és egészséges! Egyáltalán nem hizlal!
Ez a recept újabb bizonyíték arra, hogy a karfiol a legsokoldalúbb, legfantasztikusabb diétás zöldség! Gyakorlatilag nincs benne szénhidrát, rostjai viszont kimondottan egészségesek! Elképesztően finom főfogásokat készíthetsz belőle, de süthetsz karfiolból pizzát, kenyeret vagy éppen zsömlét, sőt, főzhetsz belőle nokedlit, akár rizsként is tálalhatod.
Igen, jól látod, ezúttal popcornt készítünk karfiolból!
A végeredmény megtévesztésig hasonlít a pattogatott kukoricára, csakhogy ez a zéró szénhidrátos verzió! Elképesztő kulináris élmény, tökéletes nasi! Csipegetheted és ízesítheted kedvedre, garantáltan nem tudod abbahagyni, mert olyan finom! És közben nyugodt lehetsz,
a karfiol popcorntól ugyanis biztosan nem rakódik rád egy gramm fölösleg sem!
Ráadásul ezt az egyszerű, de nagyszerű finomságot igen könnyű elkészíteni és a karfiolon kívül alig szükséges hozzá más alapanyag.
Hozzávalók:
1 fej karfiol
1-2 evőkanál olívaolaj
1/2 teáskanál fokhagymasó
1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra
2. A karfiolt szedd szét nagyon apró rózsákra
3. Az olívaolajat és a fokhagymasót keverd össze egy öblös tálban, borítsd bele a karfiolrózsákat, majd forgasd át, hogy mindegyik darabot rendesen érje a fűszeres olaj.
4. Az így előkészített karfiolt terítsd szét egy sütőpapírral bélelt tepsiben és mehet is a sütőbe! 15-18 perc alatt csoda klassz ropogósra sül!
Veszélyesen finom, vigyázz, függő leszel!
Ennek a receptnek több továbbfejlesztett változata is létezik, ezeket szintén sokan imádják! Csupán annyit kell tenned, hogy az olajba, amiben megforgatod a karfiolt, a fokhagyma mellett (vagy helyett) más fűszereket is tegyél.
2. Currys-paprikás-korianderes
2. Fokhagymás-kakukkfüves
3. Fokhagymás-szójaszószos
4. Tojásos-parmezános-Mester morzsás