
Szintet lépett a mákos guba: valami csodálatos lett a karácsonyi verzió
Ha az utolsó pillanatban szeretnél valami finom édességet készíteni az ünnepre, ezt a receptet pont neked találták ki. A mákosgubás tiramisu gyorsan készen van, és pillanatok alatt elkészíthető.
Hiába a hosszas készülődés, ha váratlan vendégek toppannak be, vagy többen érkeznek, mint ahány fővel számoltál. Ilyenkor kisegít a bajból a mákosgubás tiramisu, mely nemcsak isteni finom, de percek alatt elkészíthető. Ez a karácsonyi édesség tökéletesen passzol az ünnepi hangulathoz, és az biztos, hogy mindenkinek ízleni fog. Mutatjuk a receptet!

Fotó: New Africa / Shutterstock
Mákosgubás tiramisu recept
Hozzávalók:
- 15 dkg darált mák
- 8 db kifli
- 1 liter tej
- 3 csom vaníliás cukor
- 12 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 3 db tojássárgája
A krémhez:
- 4 db tojás
- 200 g porcukor
- 500 g mascarpone
Elkészítés:
- A mákosgubás tiramisu elkészítéséhez vágd karikákra a kifliket, szórd meg őket a darált mákkal, majd tedd félre. Egy nagyobb lábosban melegítsd meg a tejet, add hozzá a tojássárgákat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a vajat, majd folyamatosan kevergetve, közepes lángon főzd addig, míg fel nem forr. Ha egyet rottyant, öntsd rá a mákkal megszórt kiflikre.
- A krémhez válaszd szét a tojásokat, a fehérjét verd kemény habbá, a sárgákat kever el a mascarponéval, majd óvatos mozdulatokkal keverd hozzá a tojáshabot.
- Fogj egy nagy tálat – vagy kisebb poharakat –, és jöhet a tiramisu rétegezése! Alulra tegyél egy réteg mákos kiflit, rá egy réteg krémet, és ezt ismételd, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére ízlés szerint szórj darált mákot vagy kakaóport. Legalább egy órára tedd a hűtőbe az egészet, hogy összeérjenek az ízek.






