4°C
9°C

Árpád névnapja

RETRO RÁDIÓ

Ne cukorral édesítsd a mákos gubát: ettől lesz igazán ünnepi az íze

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 12. 11. 15:00

Közelednek az ünnepek, és az édességeken jár máris az eszed? Egy szuper mákos guba receptet hoztunk neked. felejtsd el a cukrot, így édesítsd és igazi ünnepi íze lesz.

Karácsonyra készíts cukormentes édességeket! Mákos guba mézzel ízesítve nagyon finom. Nem bánod meg, ha kihagyod a cukrot. Mutatjuk a receptet.

Mákos guba
Mákos guba
Mákos guba- Fotó: mindmegette,hu 

Mákos guba az ünnepekre

Hozzávalók:

  • 5 db kifli
  • 1 l tej
  • 20 dkg mák
  • 5 dkg eritrit
  • 3 evőkanál méz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • citrom ( reszelt héja )
  • mazsola
  • narancs ( reszelt héja )

Így készítsd el:

  1. A kifliket vágd fel karikákra. A darált mákot keverd össze a méz kivételével az összes többi hozzávalóval.
  2. Egy jénait kenj ki margarinnal. A kiflit áztasd be a tejbe, és a felét a jénaiba tedd bele. 
  3. Szórd meg az ízesített mákkal és a felolvasztott méz felét is tedd rá. 
  4. Majd mehet rá a maradék kifli, és erre megint a mák és csorgasd rá a maradék mézet is. 
  5. Tedd be az előmelegített sütőbe 170 C fokra és süsd össze nagyjából 10-15 percig. 

Jó étvágyat!

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.