
Kiszáradt a karácsonyi sütid? Mutatjuk, hogy mentsd meg
Nem fogyott el a sütemény? Kiszáradt a karácsonyi finomság: ne aggódj, adunk néhány ötletet, hogyan lesz ismét ízletes és friss.
Nincs minden veszve, ha nem fogyott el az ünnepi desszert. Kiszáradt a karácsonyi sütemény és nem szeretnéd, hogy a szemétben végezze? Hoztunk neked néhány ötletet, hogyan mentsd meg.

Kiszáradt karácsonyi sütemény megmentése
Szirup
Készíts szirupot: keverj össze vizet és cukrot egyenlő arányban. Forrald fel, majd hagyd kihűlni. Töltsd bele egy szórófejes flakonba, és fújd be vele a süteményt vagy tortát. Ha nagyobb mennyiségű süti maradt, akkor fogpiszkálóval szurkáld meg, és úgy permetezd meg. Így könnyebben felszívódik a szirup, és a süti megpuhul.
Alma
Tegyél egy friss, félbevágott almát egy zárható süteményes dobozba, a kiszáradt süti mellé. Lezárva hagyd állni éjszakára, vagy akár egy napig. Az alma nedvessége újra puhává varázsolja a süteményeket. Mákos bejglihez például szuper megoldás.
Párásítás a sütőben
Tegyél egy hőálló edényt a sütő aljába, töltsd fel meleg vízzel. Melegítsd fel a sütőt 120–150 fokra. Helyezd a sütit egy másik tepsire, a sütő közepére, és hagyd benne pár percig. A gőz megpuhítja.
Piskóta és keksz megmentése
Piskóta esetén keverj össze egy kevés tejet kávéval vagy likőrrel, itass át vele egy szalvétát, majd tedd a doboz aljába. A kekszet úgy puhíthatod meg, ha sütőpapírral bélelt dobozba almát, kenyeret vagy narancshéjdarabot teszel, és mellé helyezed a kekszeket. Vigyázz arra, hogy az alma ne áztassa át a sütőpapírt.
Fagyi
Az is jó megoldás, ha fagyit tálalsz a sütihez, vagy pudingot, esetleg tejszínhabot teszel a tetejére. Kissé szikkadt maradékok esetén bátran alkalmazhatod ezt a megoldást.







