1°C
5°C

Éva, Ádám névnapja

RETRO RÁDIÓ

Elsóztad a karácsonyi levest? Így mentsd meg gyorsan

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 12. 24. 11:00

Karácsonyi étel miatt sem kell kétségbe esni, ha nem lesz éppen tökéletes. Ha túl sós lett például a leves, nem kell kiönteni. Mutatjuk a trükköt, amivel még van esély rá, hogy megmentsd.

Nincs is bosszantóbb, mint amikor elsózza az ember a levest. Karácsonyi készülődésnél is becsúszhat ilyen hiba. De mit is tehetsz, ha már megtörtént a baj? Néhány ötlettel segítünk, hogy még még az utolsó pillanatban megmenthesd az ünnepi ebédet. Íme néhány trükk.

Karácsonyi leves Tomato,Soup,With,Basil,Oil,And,Croutons.,Top,View,Table
Karácsonyi leves-Fotó: Lecker Studio /  Shutterstock

Karácsonyi levest ha elsóztad, ezt kell tenned:

  1. Átszűrt levesnél: próbáld meg vízzel hígítani. Segíthet néhány deciliter. 
  2. Keverj az elsózott levesbe nyers tojásfehérjehabot, amikor megkocsonyásodik emeld ki. A tojásfehérje magába szívja a felesleges sót. 
    3. Krumplival: pucold meg a burgonyát, vágd félve vagy negyedbe. Főzd a levesben 10-15 percen keresztül. A krumpli is magába szívja a sót. Tálalásnál vedd ki. 
  3. Pár csepp citromlé vagy ecet tompíthatja a sós ízt, így az étel kevésbé tűnik sósnak.
  4. Egy késhegynyi szódabikarbóna kémiailag semlegesíti a sós ízt. De ne tegyél bele sokat, mert azzal esetleg tovább ronthatsz a helyzeten.
  5. A krumplihoz hasonlóan egy-két szelet nyers almát is tehetsz a levesbe, az is képes felvenni a sót. Arra figyelj, hogy a gyümölcs aromát kölcsönözhet az ételnek.

Tipp:

Annak megfelelően válaszd ki a módszert, hogy milyen levest főztél karácsonyra.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.