Létrehozva: 2021.12.21.

Isteni karácsonyi levesek, amik gyorsan elkészülnek

Egy finom ünnepi leves nem hiányozhat a karácsonyi menüből. Íme néhány ízletes és népszerű leves receptje, válogass belőle kedvedre!

Szerző Sors Edina

Karácsonyi leves nélkül nem ünnep az ünnep. A halászlé mellett bátran készíthetsz más ünnepi finomságot. Mutatunk néhány receptet, amivel lenyűgözheted a vedégeket.

1. Fantasztikus sajtkrémleves

Karácsonyi leves
Fotó: shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 db leveskocka
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 1 ek liszt
  • 2 dl
  • tejszín
  • 4 szelet barna kenyér
  • Így készítsd el:

  • Főzd fel a leveskockát 6 dl vízzel, majd tedd bele a reszelt sajotokat, és kis lángon addig főzd, amíg a sajt felolvad.
  • 1 dl vízben keverd el habverővel a lisztet, és add a leveshez. Öntsd hozzá a tejszínt, és keverve 5 percíg főzd tovább. Majd forrald fel és sózd meg.
  • A kenyeret kockázd fel, pirítsd meg. A leves tetejére téve tálalhatod.
  • Jó étvágyat!

    2. Gesztenyeleves (8 személyre)

    Karácsonyi leves
    Fotó: shutterstock

    Hozzávalók:

  • 1 ek vaj

  • 1 nagy db vöröshagyma

  • 1 gerezd vokhagyma

  • 1 kis db zeller

  • 1 közepes db sárgarépa

  • 1 közepes db burgonya

  • 40 dkg gesztenye tisztított, nyers

  • 1 db babérlevél

  • 3 szál kakukkfű

  • 1 l alaplé

  • 2 dl főzőtejszín

    Így készítsd el:

  • Megolvasztott vajon párold meg a felkockázott hagymát. Közben hámozd meg és darabold fel a krumplit is.
  • Amikor a hagyma már üveges, dobd rá a hámozott, egyforma méretűre vágott répát és zellert, a burgonyát, majd a gesztenyét is.
  • Add hozzá a babérlevelet és a friss kakukkfüvet. 5-6 percig párold, majd öntsd fel az alaplével, nagyjából 1 literrel.
  • Főzd puhára a zöldségeket, majd 3-4 szem gesztenyét tegyél félre. Dobd ki a babérlevelet és a kakukkfüvet. Turmixold össze a levest, ha túl sűrű, akkor önts még hozzá alaplevet.
  • Adj tejszínt a leveshez, forrald fel, majd forrón tálalhatod. Egy kevés gesztenyét morzsolj a tetejére.
  • Jó étvágyat!

    3. Fokhagymakrémleves pirított kenyérkockával

    Fotó: shutterstock

    Hozzávalók:

  • 3 fej fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek vaj
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 db burgonya
  • 1l csirkehúsleves alaplé
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl tejszín
  • só, bors
  • szerecsendió ( őrölt)
  • 4 szelet rozskenyér
  • Így készítsd el:

  • A fokhagymákat meghámozva 180 C fokos sütőben 40 percig süsd vagy addig, amíg meg nem puhulnak. Hagyd kihűlni.
  • Vágd ketté a fokhagymákat és nyomd ki belőle a pürét, majd tedd félre.
  • Hevítsd fel az olívaolajat 1 ek vajjal egy lábosban, majd párold meg rajta a felkarikázott póréhagymát. Add hozzá a fokhagymapürét is, végül az apróra vágott zöldségeket is pirítsd le.
  • Öntsd fel az alaplével, a tejjel, a tejszínnel, sózd, borsózd és add hozzá a szerecsendiót, majd turmixold le.
  • Az elkészült levest pirított kenyérkockákkal tálald.
  • Jó étvágyat!

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek