
Csúcsra ért a leveles tészta: ez a málnás-pisztáciás süti mindent visz
Ha valami egyszerű és isteni süteményre vágysz, érdemes kipróbálni ezt a receptet! Ez a málnás-pisztáciás koszorú gyorsan elkészül és pompásan mutat, az íze pedig mennyei.
Ha van otthon egy kis pisztácia és málna, akkor érdemes ezt a pazar süteményt elkészíteni. Ez a málnás koszorú nagyon hamar készen van, krémes, isteni finom, és csodásan néz ki. Tökéletes süteményrecept, ha kevés az időd! Mindössze néhány hozzávalóra van szükség: málnára, leveles tésztára és egy kis pisztáciára; és az egész kész van fél óra alatt. Ha pisztáciakrémed nincs otthon, akkor málnalekvárral helyettesítheted. Mutatjuk a receptet!

Fotó: Ekaterina SU / Shutterstock
Málnás koszorú
Hozzávalók
- 1 csom. leveles tészta
- 20 dkg fagyasztott málna
- 2 ek pisztáciakrém
- 2 ek darált pisztácia
Elkészítés:
- A kiterített leveles tésztán oszlasd el egyenletesen a pisztáciakrémet, majd szórd rá a málnaszemeket. Szórd meg a krémet és a málnákat darált pisztáciával, majd csavard hengerbe a tésztát.
- Vágd be kb. 5 centinként a tésztát, hogy látszódjon a töltelék, majd a vágások között nyomkodd le fakanál nyelével, hogy könnyebben tudd majd megformázni a koszorút. Hajtsd körívbe a tésztát, a két végét nyomkodd össze, majd kend meg felvert tojással a tészta tetejét, és szórj rá egy kevés darált pisztáciát.
- Előmelegített sütőben 180 Celsius fokon 20-25 perc alatt süsd szép aranybarnára.






